Numărul cazurilor de gripă în scădere în judeţul Suceava în ultima săptămână


Intră acum și în grupul de

Numărul cazurilor de gripă diagnosticate clinic a scăzut semnificativ în ultima săptămână faţă de intervalul precedent, în timp ce numărul cazurilor de viroze respiratorii şi cel al pneumopatiilor acute au crescut uşor.

Potrivit DSP Suceava, în perioada 6-12 februarie 2017, în judeţul Suceava au fost raportate trei cazuri de gripă diagnosticate clinic, din care două în zona Sucevei şi unul în zona Rădăuţi.

În aceeaşi perioadă, s-au înregistrat 3428 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare(IACRS), în uşoară creştere faţă de intervalul precedent, când au fost raportate 3092 de cazuri.

Din totalul cazurilor de IACRS, cele mai multe, 1095, s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, precum şi la grupa de vârstă 15-49 de ani unde s-au raportat 720 de cazuri. În perioada menţionată, 76 de persoane diagnosticate cu aceste afecţiuni au fost internate în spital.

Conform sursei citate, în judeţul Suceava s-au mai înregistrat 818 cazuri de pneumopatii acute, mai multe decât în intervalul precedent, grupa de vârstă 15-49 de ani, unde s-au raportat 187 de cazuri,  fiind cea mai afectată de îmbolnăviri.

De precizat este că, în perioada 6-12 februarie 2017, 144 de pacienţi au fost internaţi în spital cu pneumopatii acute, cei mai mulţi, 62, fiind copii cu vârsta de până la un an.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de