(FOTO/VIDEO) Râul Bistrița deblocat de ghețuri pe circa 600 de metri în aval de confluența cu Dorna. În amonte podul de gheață are o grosime de 15-25 cm


Intră acum și în grupul de

Intervențiile pentru lucrările de degajare a formaţiunilor de gheaţă în zona de confluență a râurilor Dorna și Bistrița au continuat luni și marți, iar până în prezent, se apreciază că a fost deblocată o lungime de circa 600 metri din zona critică, a anunțat, marți, Prefectura Suceava.

Debitul apei pe cele două râuri este în continuare scăzut și se continuă monitorizarea, în contextul în care vremea este în încălzire ușoară, arată sursa citată.

Totodată, conform situației fenomenelor de îngheț pe râurile din județul Suceava  transmisă de Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, pe râul Bistrița, tronsonul Cârlibaba-Iacobeni-Dorna Arini există pod de gheață cu o grosime de 15-25 de centimetri.

Prefectura Suceava anunța, luni, că pericolul pentru inundarea unui cartier al municipiului Vatra Dornei a fost îndepărtat după ce s-a reușit deblocarea de ghețuri a râului Bistrița în zona de confluență cu Dorna. (N.B.)


Intră acum și în grupul de