(FOTO) ”Ziua Porților Deschise” la Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Sf. Andrei” din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI)  ”Sf. Andrei” din Gura Humorului s-a organizat joi , 23 februarie a.c., proiectul educativ  “Ziua  Portilor Deschise“,  prilej cu care părinții și invitații au  fost informați cu privire la condițiile oferite de unitatea școlară, o șansă reală la integrare și incluziune socială.

Potrivit reprezentanților CSEI ”Sf. Andrei” Gura Humorului, activitatea a fost organizată pe echipe de lucru fiind promovate proiectele școlii și cercurile aplicative și evidențiindu-se astfel abilitățile dobândite de copii.

”Invitații au fost întâmpinați cu mărțișoare confecționate de elevii noștri, iar în cadrul atelierelor, au avut ocazia să participe activ la realizarea de materiale folosind diferite tehnici : origami, quilling, împletituri din sfoară, marionete din material textil, cusături tradiționale, pictură pe sticlă”, au arătat reprezentanții CSEI ”Sf. Andrei” din Gura Humorului.

Tot cu această ocazie a fost promovat și Proiectul European „Mănâncă Responsabil!” coordonat la nivel national de CCDG. Acest proiect este finanţat de Uniunea Europeană şi reprezintă un program de acţiune orientat spre învăţarea globală în Anul European pentru Dezvoltare 2015 şi mai departe – DCI- NSAED/ 2014/339-207.  Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 3 ani, concomitent în 9 state europene: Bulgaria, Cehia, Croaţia, Letonia, Malta, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia şi are ca principal obiectiv conştientizarea copiilor şi tinerilor cu privire la o alimentaţie sănătoasă şi durabilă, prilej cu care elevii au prezentat importanta unui consum responsabil de hrană.

Pe parcursul activității  au fost proiectate imagini  din viața scolii, iar elevul   Eduard Scheuleac, din clasa a VII -C, a prezentat un scurt program artistic.

Invitații de la Gradinița GPN ”Lumea Copilariei”  din Gura Humorului au prezentat elevilor  Proiectul ”Spune NU cariilor” din cadrul campaniei ”Dăruiește zambete frumoase pe fețe luminoase”, oferindu-le acestora câte o periuță și o pastă de dinți.

”În cadrul unitătii, oferim copiilor dreptul la o viață decentă și împlinită în școală, precum și condițiile care să le garanteze demnitatea, să favorizeze autonomia și să faciliteze participarea activă la viața comunității.

”Activitatea a fost apreciată de invitați, care ți-au exprimat dorința de a participa și la alte acțiuni și proiecte organizate în școala noastră”, au declarat reprezentanții CSEI ”Sf. Andrei” Gura Humorului. (I.L.)


Intră acum și în grupul de