Acasă Social Noul sediu al Judecătoriei Suceava va fi amplasat în zona Nordic

Noul sediu al Judecătoriei Suceava va fi amplasat în zona Nordic


Intră acum și în grupul de

Președintele Curții de Apel Suceava, Maria Andrieș, a declarat, joi, că  s-a constatat că cele trei instanțe sucevene, respectiv Curtea de Apel, Tribunalul și Judecătoria, ce funcționează în Palatul de Justiție, au spațiu insuficient.



 

„În Palatul de Justiție spațiul a devenit insuficient pentru cele trei instanțe sucevene care își desfășoară activitatea aici”, a spus Andrieș.

Ea a menționat că a făcut demersuri ca Judecătoria Suceava să fie inclusă în Programul Național de Investiții pentru instanțele din reședințele de județ, iar acest fapt s-a reușit în 2014.

Andrieș a spus că la Ministerul Justiției se lucrează la tema-cadru de proiectare după care vor începe procedurile pentru proiectarea acestor noi judecătorii.

Problema Curții de Apel Suceava a fost legată de terenul pentru această investiție, mai ales că Ministerul Justiției deține doar terenul din zona Palatului Administrativ, respectiv parcarea și parcul „Trei Bărboși”, iar municipalitatea a pus la dispoziție o suprafață de teren în zona Nordic.

„Ni s-a dat acordul de principiu pentru un teren de 6.600 de mp, un teren foarte ofertant pentru construirea unui nou sediu în zona Nordic și sperăm să finalizăm acest demers”, a spus Andrieș.

Președintele Curții de Apel Suceava a explicat că spațiul oferit în zona Palatului Administrativ era destul de redus, ar fi urmat să fie efectuată o construcție în zona actualei parcări și care ar fi trebuit să aibă un regim de înălțime care nu se încadrează cu zona.

Ea a mai arătat că prin amplasarea unei clădiri în zona respectivă s-ar fi blocat traficul în zonă pe o perioadă de câțiva ani, ceea ce nu era de dorit.

Terenul respectiv fusese concesionat Poliției pentru construcția unui nou sediu, dar MAI a renunțat la investiție.(N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version