Ministrul Agriculturii Petre Daea: Camerele de luat vederi speculează, uneori, spusele ministrului Agriculturii


Intră acum și în grupul de

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a participat, sâmbătă, la Suceava la învestirea noului prefect, Mirela Adomnicăi, a declarat că, uneori, ”camerele de luat vederi speculează spusele ministrului Agriculturii”, și că acest lucru l-a determinat să intre într-o rigoare de comunicare.

„Mă folosesc de acest prilej, văd și camerele de luat de vederi care, uneori, dar nu este cazul aici, speculează spusele ministrului Agriculturii, introducându-l acum într-o rigoare de comunicare spunând că perioada de depunere a cererilor este extrem de importantă, și ea este foarte clară: 1 martie-15 mai. De această perioadă depind toate celelalte astfel încât în 2017 ca avans și 2018 ca plată regulară, cu alte cuvinte ca lichidare și subvenții pentru zootehnie să fie mai devreme ca acum. Este pentru prima dată în România când subvențiile se dau începând cu data de 23 februarie. Am spus-o și o repet, eu anunț date exacte, nu mă joc nici cu răspunsuri și nici nu lansez promisiuni”, a declarat Daea.

Daea a spus că acordarea la timp a subvențiilor rămâne primul obiectiv al Guvernului.

El a atras atenția că acordarea subvențiilor este un efort al Guvernului, un efort al statului ca dreptul pe care îl are fiecare fermier să fie onorat fără echivoc și că trebuie să se asigure condițiile normale pentru anul de cerere 2017.

Petre  Daea a menționat că a fost prezent sâmbătă dimineața la Fălticeni unde a discutat cu specialiștii de acolo și că a constatat că din cei 1.785 de fermieri cu drept de a primi subvențiile, până acum 1.418 dintre ei au primit subvențiile.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de