Suceveanul care a înjunghiat o casieră de la un service auto, nervos că nu-și găsea telefonul mobil, condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare și la plata a 20.000 de lei despăgubiri. Datele lui genetice vor fi introduse în sistemul național judiciar


Intră acum și în grupul de

Suceveanul care în iunie 2016 a înjunghiat o casieră a unui service auto din Suceava nervos că nu-și găsea telefonul mobil a fost condamnat, marți, de Curtea de Apel Suceava la cinci ani și șase luni de închisoare, introducerea datelor genetice în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare și despăguri de 20.000 de lei față de casieră.

Silviu Riglea, 35 de ani din municipiul Suceava, a fost condamnat pentru tentativă la omor calificat la cinci ani și șase luni de închisoare cu pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor electorale și de a purta şi folosi orice categorie de arme, pe o durată de patru ani.

Instanța a dispus și prelevarea de probe biologice de la Silviu Riglea în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare și a dispus și confiscarea unui cuţit, în lungime totală de 18 cm, lungimea lamei de 7,5 cm şi lăţimea maximă de 1,7 cm, folosit la comiterea faptei.

Instanța a mai dispus și ca Riglea să plătească lui Alexandra Mariana Scutăreanu suma de 20.000 lei cu titlu de daune morale.

Decizia Curții de Apel Suceava este definitivă.

Riglea a fost judecat pentru că în 30 iulie 2016 a agresat-o pe casiera unui autoserivce.

El a mers la firma respectivă unde i s-au făcut reparații la mașină, iar în timp ce achita contravaloarea serviciilor la casierie a observat că i-a dispărut telefonul mobil lăsat pe o masă din zona de așteptare.

Bărbatul a cerut personalului de serviciu să discute cu casiera unității, motiv pentru care, casiera Alexandra Mariana Scutăreanu, 26 de ani, din comuna Ipotești, l-a recunoscut ca fiind clientul service-ului și crezând că are probleme cu privire la reparațiile de la autoturism, a ieșit din birou și s-a apropiat de acesta, moment în care bărbatul a înjunghiat-o de mai multe ori cu un cuțit. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de