Numărul mare de accidente rutiere grave din Dumbrăveni, furturile din Șcheia și prevenirea absenteismului școlar, între temele dezbătute de ATOP Suceava


Intră acum și în grupul de

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Suceava se va întruni, joi, la sediul Consiliului Județean Suceava  în cadrul ședinței ordinare trimestriale urmând să discute mai multe teme, între care numărul mare de accidente grave, cu soldate cu morți și răniți, furturile din comuna Șcheia și măsuri de prevenire a absenteismului școlar.

Președintele ATOP Suceava-Eugen Șalar

Astfel, potrivit unui comunicat al ATOP Suceava, în cadrul ședinței va fi făcută o prezentare de  inspectorul șef al poliției a rezultatelor obținute în cadrul acțiunilor de prevenire a consumului de alcool, consum de țigări, prevenirea absenteismului școlar, frecventarea barurilor.

Totodată, acesta va face și o informare privind măsurile luate de I.P.J. Suceava, la solicitarea ATOP, pentru eficientizarea serviciului polițienesc în localitatea Șcheia, referitoare la furturi și distrugeri din domeniul privat și din localitatea Dumbrăveni privind numărul mare de accidente de circulație, soldate cu morți și răniți.

Mai mult, reprezentanții ATOP Suceava vor să afle situația referitoare la funcționarea legală a discotecilor și cluburilor în județul Suceava, activități și măsuri întreprinse de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al Județului Suceava.

În cadrul ședinței vor fi prezentate și concluzii şi propuneri rezultate în urma consultării cu membrii comunităţilor locale cu privire la priorităţile siguranţei persoanei şi ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului; măsurile întreprinse în exercitarea actului de prevenire a criminalităţii, dar va fi prezentat și aprobat Planul Strategic pe anul 2017 cu privire la priorităţile persoanei şi ordinii publice.

La ședință participă membrii ATOP Suceava, dar și  primarii sau reprezentanți ai administrației din Suceava, Cajvana și Salcea, Bosanci, Botoșana, Ciprian Porumbescu, Dărmănești, Hănțești, Moara, Pătrăuți, şeful Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipotești, şeful Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti, șeful Secției 8 Poliție Rurală Adâncata şi şeful Secţiei 9 Poliţie Rurală Moara.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de