Protest și marș al polițiștilor suceveni care reclamă inechitățile salariale ale angajaților din acest sector


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 30 de poliţişti suceveni au pichetat, joi, sediile Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi ale Prefecturii Suceava şi au participat la un marş de protest fiind nemulţumiţi de nivelul salarizării,  de inechităţile salariale ale angajaţilor din poliţie.

Preşedintele Biroului Teritorial Suceava al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Vasile Anton, a declarat, joi, că acţiunile de protest sunt generate de nemulţumirile poliţiştilor în ceea ce privesc nivelul salarizării şi inechităţile salariale existente în prezent, protestul fiind o modalitate de a atrage atenţia factorilor de decizie asupra problemelor cu care se confruntă poliţiştii.

“Am venit să transmitem din partea poliţiştilor situaţia nemulţumirilor acestora şi, în acelaşi timp, un mesaj MAI, pentru că avem foarte mari probleme în ceea ce priveşte salarizarea. Sunt foarte multe disfuncţii salariale, avem inechităţi salariale, precum anumite cuantumuri, care nu sunt egale. Avem poliţişti care lucrează  în aceleaşi condiţii de muncă, au aceleaşi funcţii, grad şi vechime în muncă şi sunt salarizaţi diferit”, a spus Anton.

El a subliniat că, în prezent, se aplică aceeaşi coeficienţi de ierarhizare stabiliţi în anul 2008, iar orele suplimentare efectuate de poliţişti nu sunt “compensate” corespunzător, explicând că orele suplimentare trebuie să fie plătite aplicându-se un spor, aşa cum prevede şi Codul Muncii.

 “Am venit, pentru că nu se mai aplică valoarea sectorială dată prin Legea de salarizare şi a rămas plafonată, iar noi funcţionăm cu coeficienţi de ierarhizare din 2008 şi aceştia au rămas undeva la 500-600 de lei, iar pentru ofiţeri  800 de lei, iar o femeie de serviciu dacă se angajează mâine, va avea 1450 de lei”, a arătat Anton.

Preşedintele Biroului Teritorial Suceava al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a spus că poliţiştii sunt nemulţumiţi şi de condiţiile de muncă „nefavorabile” generate şi de dotările învechite subliniind însă că una dintre cele mai mari probleme o reprezintă lipsa de personal.

Anton a mai spus că vor înainta prefectului de Suceava o petiţie ce cuprinde principalele revendicări ale poliţiştilor.

De precizat este că poliţiştii suceveni care au participat la acţiunea de protest au avut bannere şi pancarte inscripţionate cu diferite mesaje, dar şi fluiere şi vuvuzele.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de