Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului va fi marcată şi la Suceava prin organizarea mai multor activităţi


Intră acum și în grupul de

Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie „Blijdorp- O nouă viaţă” Suceava în parteneriat cu Asociaţia Blijdorp România marchează, pentru al IV-lea an consecutiv, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului prin organizarea mai multor activităţi, iar clădirea centrului va fi iluminată pe timpul nopţii în albastru, culoarea simbol a acestei zile.

Potrivit unui comunicat de presă al DGASPC Suceava,  clădirea Complexului de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie „Blijdorp- O nouă viaţă” Suceava va fi iluminată în perioada 31 martie până pe 3 aprilie 2017, pe timpul nopţii, în albastru, culoarea simbol a acestei zile şi va fi amplasat şi un banner pentru a marca evenimentul.

Sursa citată precizează că, în cursul zilei de luni, între 10,00 şi 11, 00 sunt prevăzute Acţiuni Motorii în cadrul acestui complex, respectiv cros, pase cu mingea la coş, traseu cu obstacole, beneficiarilor centrului, participanţi la aceste activităţi, li se vor oferi diplome de participare.

În cursul aceleiaşi zile, va avea loc vernisarea unei expoziţii cu fotografii realizate de un tânăr diagnosticat cu autism, expoziţie amplasată în zona intrării clădirii Centrului de Zi pentru Adulţi.

„În cadrul programului de hipoterapie pentru beneficiarii cu tulburări din spectrul autist, realizat cu sprijinul domnului Lăcătuş Remus, proprietar al Fermei de cai de la Lucăceşti, un grup de copii va participa, în intervalul 11,00-12,30, la o şedinţă de terapie cu animale”, se menţionează în comunicatul de presă al DGASPC Suceava.

De precizat este că Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului se marchează în fiecare an, în data de 2 aprilie.


Intră acum și în grupul de