Elevi suceveni informați de polițiști privind protejarea patrimoniului național, dar și despre condițiile de avizare pentru a deține echipamente de căutare de metale prețioase


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și Fundația Collegium XXI din municipiul București, au organizat și au desfășurat în parteneriat un proiect educațional legat de cunoașterea și protejarea patrimoniului cultural național.

Proiectul s-a desfășurat de joi până luni iar la prezentarea făcută de polițistul specialist din cadrul I.P.J. Suceava, desemnat cu atribuții în domeniul protejării patrimoniului cultural național, au participat 170 de elevi și cadre didactice fiind avut în vedere obiectivul Poliției Române de încurajarea, atât a populaţiei cât şi a instituţiilor publice şi private, să raporteze cazurile de trafic ilicit de bunuri culturale mobile, care este realizat printr-o campanie de informare şi prin măsuri educative în vederea creşterii gradului de sensibilizare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la prejudiciile grave pe care le produce traficul ilicit cu bunuri culturale mobile.

În cadrul acţiunilor de informare au fost prezentate filme educative şi materiale power – point, iar elevii au fost informați despre importanţa preţuirii patrimoniului naţional.

De asemenea, au fost prezentate aspecte  privind încălcarea legislaţiei referitoare la protejarea bunurilor de patrimoniul şi avizarea persoanelor în vederea deţinerii de echipamente de căutare metale preţioase.

Acțiunile s-au desfășurat atât în cadrul Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” din Suceava, dar şi la Muzeul de Istorie al Bucovinei, iar la final elevii și profesorii participanți au primit materiale didactice şi promoţionale asigurate de Direcţia de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Fundaţiei Colegium XXI. (N.B.)


Intră acum și în grupul de