DSVSA Suceava recomandă sucevenilor să cumpere produse de origine animală și non-animală doar din unități verificate sanitar-veterinar

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava recomandă populaţiei să se aprovizioneze cu produse de origine animală şi non animală doar din unităţi şi spaţii supuse controlului sanitar veterinar.

Într-un comunicat de presă al DSVSA Suceava sunt prezentate mai multe informaţii utile populaţiei astfel încât să se prevină apariţia toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale când, în mod tradiţional, consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte considerabil.

Astfel, DSVSA Suceava face publică lista piețele agroalimentare autorizate sanitar veterinar din judeţ  şi locurile/locaţiile pentru sacrificarea mieilor, precum şi numerele de telefon la care cetățenii pot sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor:

În municipiul Suceava- Piaţa Centrală -program de lucru zilnic, între orele 8-18, asistenţa fiind asigurată de către medicii veterinari Mariana Jiha, tel. 0740 283.314 şi Claudia Covaşă, tel 0741/066820.

Piaţa Mică- program de lucru zilnic, între orele 8-18, asistenţa fiind asigurată de către medicii veterinari Marian Erdei, tel.  0756 404.621  şi Vasile Semeniuc,  tel.0740/698.759;

Piaţa Burdujeni- program de lucru zilnic, între orele 8-18,asistenţa fiind asigurată de către medicul veterinar Rodica Lucescu, tel. 0747/398.924.

În municipiul Rădăuţi: Piaţa Centrală-program de lucru zilnic, între orele 8-18, asistenţa fiind asigurată de către medicul veterinar Cornelia Alexandrescu, tel.  0743/661.181.

În municipiul Vatra Dornei: Piaţa Centrală- program de lucru zilnic, între orele 8-18, asistenţa fiind asigurată de către medicii veterinari Felicia Boca Lazăr, tel. 0740/428.331 şi Sorin Melinte,  tel. 0740/257.732.

În municipiul Câmpulung Moldovenesc: Piaţa Centrală- program de lucru zilnic, între orele 8-18, asistenţa fiind asigurată de medicul veterinar Rodica Vranău, tel.  0722/143.200.

În oraşul Gura Humorului: Piaţa Centrală – program de lucru zilnic, între orele 8-18, asistenţa fiind asigurată de către medicul veterinar Cecil Catargiu, tel.  0744/397.287.

În municipiul Fălticeni: Piaţa Centrală- program de lucru zilnic, între orele 8-18, asistenţa fiind asigurată de către medicul veterinar Puiu Chiticariu, tel.  070722/622.829.

DSVSA Suceava mai precizează că sacrificarea mieilor se va realiza în cele 10 unităţi  de abatorizare, autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare, inclusiv abatoare de capacitate mică, care sunt publicate pe site-ul ANSVSA, în care se asigură supraveghere sanitară  veterinară şi unde sunt respectate condiţiile de igienă stabilite în Reg. (CE) nr. 852/2004 privind cerinţele generale de igienă pentru alimente şi Reg. (CE) nr. 853/2004 care stabileşte cerinţele specifice de igienă pentru produsele de origine animală.

Totodată, DSVSA Suceava menţionează că sacrificarea mieilor se mai poate face în centrele de  sacrificare temporare aprobate de DSVSA Suceava, în aceleaşi spaţii care au funcţionat anul trecut, respectiv în spaţiul ce aparţine crescătorului de ovine Chihaia Ion, din localitatea Bursuceni, comuna Vereşti,  în spaţiul ce aparţine crescătorului de ovine Şuiu Gheorghe din com Pătrăuţi şi Suiu Ana din Iţcani Suceava.

Centrele sus menţionate au fost aprobate sanitar veterinar pentru sacrificarea mieilor în perioada 30 martie 2017 până pe 15 aprilie 2017, în intervalul orar  07:00-17.00.

“Recomandăm populaţiei ca aprovizionarea cu  produse alimentare de origine animală şi nonanimală, SĂ NU SE FACĂ  din  spaţii improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar, sau din sistemul de vânzare stradal, între blocuri, din portbagajele maşinilor , locuri în care nu este asigurată o temperatură şi o stare de igienă corespunzătoare”, se menţionează în comunicatul de presă al DSVSA Suceava.

Eventualele nereguli în domeniul siguranţei alimentelor pot fi sesizate şi la numărul de telefon cu apelare gratuită TelVerde 0800.826.787. (Liliana Bujdei)

loading...