Trei eleve ale Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au obţinut titlul de finaliste la Olimpiada Internațională de Limba și Literatură Polonă


Intră acum și în grupul de

Trei eleve ale Colegiului “Alexandru cel Bun” Gura Humorului au obţinut titlul de finaliste la Olimpiada Internaţională de Limba şi Literatura Polonă desfăşurată, în perioada 3-8 aprilie 2017, în localitatea Konstancin Jeziona din Polonia.

Potrivit unui comunicat de presă al Uniunii Polonezilor din România, cea de a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Limba şi Literatura Polonă s-a desfăşurat, în perioada 3-8 aprilie 2017, în localitatea Konstancin Jeziona, de lângă Varșovia, România participând pentru a cincea oară la această competiţie.

La etapa internaţională a Olimpiadei de Limba Polonă au participat trei eleve din judeţul Suceava, respectiv Cristina-Iuliana Marculeac şi Maria-Antonina Droşciac din clasa a XII-a, precum şi Justina-Mariana Drozdek din clasa a IX-a, toate de la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, fiind însoţite de profesorul de limba polonă Anetta Buzuk.

Sursa citată precizează că cele trei eleve sucevence au obţinut la această competiţie titlul de finaliste.

„Aici am petrecut majoritatea timpului, am susținut cele două probe: orală și scrisă și am vizitat orașul Varșovia. A fost o săptămână plină de emoții și stres, dar la final toate eforturile noastre au fost răsplătite, căci toate trei am obținut titlul de finaliste. Mulțumim Uniunii Polonezilor pentru sprijin, iar doamnei profesor Anetta pentru buna pregătire și răbdare,” a declarat Cristina-Iuliana Marculeac.

“Dorim să le felicităm și să le dorim succes pe viitor!”, mai precizează Uniunea Polonezilor din România.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de