Meșterul popular rădăuțean Florin Bejinari: Tradiția e ultima redută în salvarea unei națiuni. Un popor fără tradiție, vine de nicăieri și pleacă nicăieri


Intră acum și în grupul de

Meșterul popular rădăuțean Florin Bejinari consideră că este nevoie ca meșterii populari să fie sprijiniți, mai ales că aceștia sunt păstrătorii tradițiilor, iar un popor fără tradiție vine de nicăieri și pleacă nicăieri.

Bejinari a susținut, joi seara, în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că este foarte necesar un statut al meșterului popular.

„Acest statut nu există. S-a promis înainte de alegeri că se va dezbate în Parlament.Vorbesc din punctul de vedere al multor meșteri populari care sunt afectați de aceeași problemă”, a spus Bejinari.

El a subliniat că este nevoie de un statut al meșterului popular în care acesta să aibă anumite drepturi, să poată beneficia de un anumit sprijin.

„Tradiția este ultima redută în salvarea unei națiuni. În salvarea noastră ca națiune rămâne tradiția. Ca sa-l parafrazez pe Petre Țuțea, care spunea că un popor fără Dumnezeu este un popor care vine de nicăieri și plecă nicăieri, așa spun și eu că un popor fără tradiție e un popor care vine de nicăieri și pleacă nicăieri”, a spus Bejinari.(N.B.)


Intră acum și în grupul de