Acasă Social Aproape 500 de kilograme de produse retrase de la comercializare de comisarii...

Aproape 500 de kilograme de produse retrase de la comercializare de comisarii suceveni pentru protecția consumatorilor


Intră acum și în grupul de

Comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor au aplicat 12 amenzi în valoare de   22.700 de lei şi au retras de la comercializare 452 de kilograme de produse în urma controalelor efectuate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.

Comisarul şef adjunct al CJPC Suceava, Vasile Latiş, a precizat, vineri, într-un comunicat de presă că, în perioada 27 martie-14 aprilie 2017, au fost desfăşurate acţiuni de control ce au vizat modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea şi modul de etichetare, prezentarea şi comercializarea produselor alimentare specifice Sărbătorilor Pascale, respectiv carne, ouă, produse patiserie, ciocolată , băuturi, precum şi produse nealimentare- vopsea de ouă.

El a spus că au fost verificaţi 38 de agenţi economici, la 12 dintre aceştia fiind constatate abateri în urma cărora au fost aplicate aplicate amenzi în valoare de 22.700 de lei.



Latiş a precizat că au fost retrase de la comercializare 452 de kilograme de produse, în valoare de 4.460 de lei.

“Dintre abaterile constatate amintim:neevidenţierea pe etichetă a alergenilor, condiţii de depozitare neconforme, neafişarea preţului produsului”, a precizat Latiş.

Comisarul şef adjunct al CJPC Suceava a arătat că, în cursul lunii martie, comisarii instituţiei au efectuat 337 de acţiuni de control în urma cărora au fost aplicate 49 de avertismente şi 87 de amenzi în valoare totală de 109 000 de lei.

“Toate acţiunile de control s-au desfăşurat în urma cercetării reclamaţiilor şi a tematicilor naţionale şi locale”, a spus Latiş.

El a mai spus că în cursul lunii martie au fost înregistrate 122 de reclamaţii.

În perioada menţionată au fost efectuate 164 de acţiuni de control ce au vizat modul de respectare a prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor alimentare şi nealimentare în mediul rural, în urma au fost aplicate 22 de avertismente şi 53 amenzi în valoare de 51 500 de lei pentru abateri precum lipsa preţurilor sau pentru produse expirate.

Latiş a precizat că alte 31 de controale au vizat respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea laptelui de consum, a produselor lactate şi a laptelui conservat, iar în urma verificărilor au fost aplicate 8 amenzi în valoare de 21 000 de lei, printre deficienţele constatate numărându-se lipsa etichetei nutriţionale, lipsa evidenţierii alergenilor sau înscrierea incorectă a datei durabilităţii minimale. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version