Două medalii de argint și trei de bronz au fost obţinute de liceenii suceveni participanţi la etapa naţională a Olimpiadei de Informatică


Intră acum și în grupul de

Cinci liceeni suceveni au obţinut premii şi medalii la etapa naţională a Olimpiadei de Informatică, iar patru dintre ei s-au calificat pentru proba de baraj în vederea participării la etapa internaţională a competiţiei.

Potrivit ISJ Suceava,  la etapa națională a Olimpiadei de Informatică – secțiunea Liceu, ce a avut loc la Brașov, în perioada 20-24 aprilie, au participat zece elevi din judeţul Suceava.

În urma desfășurării etapei naționale, cinci elevi au obținut premii și medalii, iar patru dintre ei s-au calificat pentru proba de baraj în vederea participării la Olimpiada Internațională de Informatică.

Astfel, elevul Pauliuc Eduard Timotei, clasa a IX – a, de la Liceul Teoretic “Filadelfia” Suceava, îndrumat de profesoarele Narcisa Ștefănescu și Silvia Hrișcă, a obținut mențiune din partea MEN și medalie de argint, elevul Manghiuc Teodor Florin, clasa a XII – a, de la Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava îndrumat de prof. Narcisa Ștefănescu a obținut mențiune din partea MEN și medalie de argint, elevul Țifui Ioan Alexandru, clasa a X –a, de la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Suceava, îndrumat de profesorii Ovidiu Marcu și Giorgie Vlad, a obținut medalia de bronz, elevul Horodincă Mihai, clasa a X-a, de la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, îndrumat de prof. Gabriela Coajă, a obținut medalia de bronz, iar elevul Șlincu Șerban Ștefan, clasa a XII –a, de la Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava, îndrumat de profesorii Marius Ududec și Ovidiu Marcu, a obținut medalia de bronz.

Sursa citată precizează că lotul olimpic sucevean a fost însoțit la etapa națională a olimpiadei de profesoara Daniela Petrovici de la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava.

Totodată, din Comisia Centrală a Olimpiadei Naționale de Informatică a făcut parte, în calitate de membru, profesorul Giorgie Daniel Vlad, inspector şcolar în cadrul ISJ Suceava. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de