Acasă Social Două medalii de argint și trei de bronz au fost obţinute de...

Două medalii de argint și trei de bronz au fost obţinute de liceenii suceveni participanţi la etapa naţională a Olimpiadei de Informatică


Intră acum și în grupul de

Cinci liceeni suceveni au obţinut premii şi medalii la etapa naţională a Olimpiadei de Informatică, iar patru dintre ei s-au calificat pentru proba de baraj în vederea participării la etapa internaţională a competiţiei.



Potrivit ISJ Suceava,  la etapa națională a Olimpiadei de Informatică – secțiunea Liceu, ce a avut loc la Brașov, în perioada 20-24 aprilie, au participat zece elevi din judeţul Suceava.

În urma desfășurării etapei naționale, cinci elevi au obținut premii și medalii, iar patru dintre ei s-au calificat pentru proba de baraj în vederea participării la Olimpiada Internațională de Informatică.

Astfel, elevul Pauliuc Eduard Timotei, clasa a IX – a, de la Liceul Teoretic “Filadelfia” Suceava, îndrumat de profesoarele Narcisa Ștefănescu și Silvia Hrișcă, a obținut mențiune din partea MEN și medalie de argint, elevul Manghiuc Teodor Florin, clasa a XII – a, de la Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava îndrumat de prof. Narcisa Ștefănescu a obținut mențiune din partea MEN și medalie de argint, elevul Țifui Ioan Alexandru, clasa a X –a, de la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” Suceava, îndrumat de profesorii Ovidiu Marcu și Giorgie Vlad, a obținut medalia de bronz, elevul Horodincă Mihai, clasa a X-a, de la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, îndrumat de prof. Gabriela Coajă, a obținut medalia de bronz, iar elevul Șlincu Șerban Ștefan, clasa a XII –a, de la Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava, îndrumat de profesorii Marius Ududec și Ovidiu Marcu, a obținut medalia de bronz.

Sursa citată precizează că lotul olimpic sucevean a fost însoțit la etapa națională a olimpiadei de profesoara Daniela Petrovici de la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava.

Totodată, din Comisia Centrală a Olimpiadei Naționale de Informatică a făcut parte, în calitate de membru, profesorul Giorgie Daniel Vlad, inspector şcolar în cadrul ISJ Suceava. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version