Luni încep înscrierile pentru Atelierul de arheologie experimentală ”Artă şi Artefacte” ce se va desfășura la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

Începând de luni, 15 mai a.c., părinții își pot înscrie copiii la Atelierul de arheologie experimentală ”Artă şi Artefacte”, ce se va desfășura la Muzeul de Istorie din Suceava, în cadrul proiectului ”Artă și Artefacte”.

Muzeul Bucovinei anunță într-un comunicat de presă că organizează, în perioada 26 iunie – 14 iulie 2017, ediția a II-a a proiectului ”Artă și Artefacte”, care vizează diversificarea paletei cultural-educative și deschiderea „lecțiilor de istorie” pentru publicul tânăr.

Potrivit sursei citate, în cadrul proiectului, la Muzeul de Istorie, se va desfășura Atelierul de arheologie experimentală ”Artă şi Artefacte”, care va fi organizat pe trei module: modul I – Artă şi artefacte în Cultura Cucuteni,  modul II – Şi eu pot! și modul- III Restaurare pentru juniori.

”La atelierul de arheologie experimentală pot participa copii cu vârste între 10 şi 14 ani cu înclinaţii artistice, din mediul urban, care vor fi repartizaţi, în funcție de opțiunea selectată, în 6 grupe de lucru: 26 – 30 iunie – 2 grupe, 3 – 7 iulie – 2 grupe sau 10 – 14 iulie – 2 grupe, 2017.

Înscrierile se realizează în perioada 15 mai – 15 iunie 2017, la sediul Muzeului de Istorie, din str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava. Participarea este gratuită.

Copiii care vor participa la atelierul de arheologie experimentală vor putea dobândi cunoștințe despre: arheologie și Cultura Cucuteni, arta și artefactele din eneolitic, misterele restaurării ceramicii arheologice, colecțiile arheologice ale Muzeului Bucovinei și rolul muzeului în societate”, se arată în comunicat.

Relații la: Muzeul de Istorie, str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava, tel: 0230/216439, int. 114, Departamentul de proiecte, fax: 0230/522979, e-mail: [email protected], www.muzeulbucovinei.ro/anunturi. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de