VIDEO Amploarea distrugerilor dintr-o pădure din zona Falcău evaluate cu o dronă de Garda Forestieră Suceava


Intră acum și în grupul de

Garda Forestieră Suceava, care a depistat un nou caz de false doborâturi naturale de arbori într-o pădure din zona Falcău, în acest caz fiind sesizată Poliția pentru distrugerea pădurii, a evaluat amploarea acestei acțiuni în urma unei filmări cu drona.

 

În acest caz, inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel, a anunțat că în cursul zilei de luni, ca urmare a unei sesizări telefonice, delegații Gărzii Forestiere Suceava s-au deplasat pe raza Ocolului Silvic Bucovina (zona Falcău), într-o suprafață de fond forestier proprietate privată, unde au identificat mai mulți arbori doborâți, care prezentau semne de doborâre intenționată și nu cauzată de un factor abiotic, respectiv de vânt.

El a menționat că suprafața afectată este de peste două hectare, iar peste o sută de arbori au fost afectați de această acțiune.

„În vederea clarificării situației, s-a solicitat sprijinul organelor de poliție, urmând a fi făcută plângere penală pentru distrugerea pădurii”, a menționat Gășpărel.

El a menționat atunci că verificarile vor fi extinse pe raza întregii unități de producție.

Reamintim că un caz similar a fost înregistrat în zona Vatra Dornei, iar procurorii au trimis recent în judecată mai mulți silvicultori și reprezentanții unei firme în cazul creării de false doborâturi naturale de arbori prin scotarea acestora din rădăcini cu TAF-ul pentru ca apoi să fie marcați și tăiați ilegal.


Intră acum și în grupul de