ATOP Suceava cere Poliției să amendeze Compania de Drumuri Naționale pentru că nu a marcat corespunzător DN 15 C în zona Școlii Gimnaziale din Boroaia

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Suceava, care s-a întrunit în ședință la Fălticeni, a anunțat că va solicita Poliției Județene Suceava să amendeze Compania de Drumuri Naționale pentru că nu a marcat corespunzător DN 15 C în zona Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea” din Boroaia.

În cadrul ședinței de la Fălticeni, la care au participat și primari din zonă, ATOP Suceava a decis să solicite  I.P.J. Suceava pentru luarea măsurilor legale împotriva administratorului drumului național din localitatea Boroaia deoarece a refuzat să întreprindă acțiunile necesare pentru marcarea corespunzătoare a drumului național DN 15 C în sectorul aflat în preajma Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea” – Boroaia.

Astfel, trebuiau aplicate marcajel „trecere de pietoni”, precum și instalarea la trecerea de pietoni din fața școlii a unei semnalizări de avertizare dotată cu lumini intermitente pentru a preveni producerea unor accidente în rândul elevilor și pietonilor.

ATOP Suceava notează că în răspunsul dat de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași s-a recomandat utilizarea unui reprezentant al poliției locale, echipat corespunzător, care să vină în sprijinul elevilor, organizând traversarea în siguranță, deși comuna Boroaia nu are poliție locală.