Președintele executiv al CCI Suceava: Munca nu este încurajată. S-a calculat că o familie cu trei copii minori câștigă mai bine din ajutoare sociale decât dacă ar avea salariul minim


Intră acum și în grupul de

Președintele executiv al Camerei de Comerț și Industrie(CCI) Suceava, Lucian Gheorghiu,  a declarat joi seara în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că munca nu este încurajată în România și a arătat că ajutoarele sociale sunt prea mari, la nivelul salariului minim.

„Nivelul ajutorului social e foarte mare și îl ajunge pe cel al salariului minim pe economie. Au fost făcute calcule pentru o familie cu trei copii minori care poate beneficia de un venit mai mare decât salariul minim pe economie. Nu este motivată munca”, a spus Gheorghiu.

El a arătat că trebuie stimulată munca și mai ales în domeniul privat care asigură sustenabilitatea bugetului.

„Munca trebuie stimulată și nu ajutoarele sociale. Aceste beneficii sociale le primesc tot din taxele și impozitele plătite de mediul privat”, a spus Gheorghiu.

El a arătat că sunt anumite persoane care trebuie să beneficieze de ajutoare sociale, dar consideră că trebuie ca în primul rând să fie încurajate persoanele care doresc să muncească.(N.B.)


Intră acum și în grupul de