Zeci de kilograme de ştiucă, lin, babuşcă, caras şi biban braconate în zona Acumulării Rogojești. Un bărbat a fost amendat de jandarmi cu 600 de lei, iar plasele de pescuit au fost distruse


Intră acum și în grupul de

Jandarmii suceveni au desfăşurat, sâmbătă, în comun cu Asociaţia Club Sportiv Bucovina Fishing, o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona Acumulării Rogojeşti, din apropierea localităţii Siret.

Potrivit IJJ Suceava, în urma acţiunii desfăşurate, au fost găsite 3 plase confecţionate din material textil, dar şi de tip monofilament cu dimensiunea totală de aproximativ 1000 m prin intermediul cărora s-au pescuit aproximativ 40 de kilograme de peşte din speciile ştiucă, lin, babuşcă, caras şi biban. Peştii vii au fost redaţi mediului natural (30 de kilograme), iar aproximativ 10 kilograme de peste mort şi plasele de pescuit au fost distruse prin ardere.

Totodată, o persoană a fost sancționată contravențional cu amenda în valoare de 600 lei,  pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie conform legislației privind pescuitul şi acvacultura.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava anunță că va acţiona şi în perioada următoare pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul.(N.B.)

Sursa foto IJJ Suceava


Intră acum și în grupul de