La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a avut loc concursul de creativitate tehnică „Fun Mechanics”

Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a organizat vineri, 26 mai, a treia ediție a concursului de creativitate tehnică „Fun Mechanics”. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu sindicatul „Univers” al Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava și coordonat de Şef lucrări universitar doctor inginer Luminiţa Irimescu.

„Fun Mechanics are drept scop prezentarea în mod practic a aplicaţiilor în inginerie mecanică, contribuind astfel la dezvoltarea imaginaţiei şi a creativităţii tehnice a tinerilor studenţi”, se precizează într-un comunicat al USV.

Astfel, pe durata celor 5 ore de concurs, fiecare echipă de studenți a avut de realizat o construcție din elemente tipizate, obţinând o structură cu mecanisme mobile.

„Echipele studențești înscrise în competiție aparţin celor trei specializări ale Facultății: Mecatronică, Tehnologia Construcțiilor de Mașini și Inginerie Economică în Domeniul Mecanic.

Echipa câştigătoare a fost formată din studenții de la specializarea Mecatronică, Antonesei Iulian,  Apăvaloae Alexandru,  Ghițu Alexandru,  Gradinariu Alexandra, Moisii Petru și Zelionîi Vasile”, au precizat reprezentanții USV.

(Mihaela Tcaciuc)