Aproape 2.000 de amenzi aplicate și 73 de permise reținute de polițiștii suceveni în minivacanța de Rusalii


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au desfăşurat activităţi suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, astfel încât cetățenii să petreacă în liniște minivacanța de 1 Iunie și Rusalii.

Astfel, în perioada 1-5 iunie a.c., zilnic peste 250 de polițiști au fost de serviciu, suplimentar față de efectivul curent, pentru siguranța cetățenilor.

”Poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat peste 120 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost întocmite dosare penale pentru comiterea a 157 de infracţiuni.

Dintre acestea, 27 de fapte penale au fost constatate în flagrant delict.

În urma activităților de investigații desfășurate, au fost depistate 4 persoane urmărite în temeiul legii”, informează Poliția Județeană Suceava.

Sursa citată precizează că de asemenea, au fost aplicate 1938 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 1.062.500 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 28.000 de lei.

”Din totalul amenzilor contravenţionale, 148 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 1327 au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (18 pentru consum de alcool la volan şi 784 pentru conducere cu viteză excesivă).

Totodată, au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 73 de permise de conducere, dintre care 20 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 22 pentru viteză excesivă”, arată Poliția Suceva.

Totodată, pe perioada minivacanței, poliţiştii au intervenit la 364 de solicitări venite din partea cetățenilor, majoritatea prin intermediul serviciului 112. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de