Aproape 800 de șoferi verificați cu etilotestul, 58 de permise reținute și amenzi de peste 360.000 de lei aplicate de polițiștii suceveni, în cinci zile de controale în trafic


Intră acum și în grupul de

 

Serviciul Rutier Suceava – IPJ Suceava  și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi executat în perioada 1-5 iunie a.c., pe raza de competenţă acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum și pe linia combaterii excesului de viteză.

Potrivit Poliției Județene Suceava, toate autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe drumurile naţionale şi europene. De asemenea, aparatul laser TrueCam a fost utilizat pe DN2 şi pe DN17.  Totodată, poliţiştii au efectuat în a doua parte a zilelor minivacanţei controale în trafic pentru depistarea şoferilor care consumă băuturi alcoolice şi conduc autovehicule.

”Din fericire prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în această minivacanţă să nu se înregistreze accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, neînregistrându-se nici un deces sau rănit grav”, informează sursa citată.

Poliția Suceava informează că în cadrul acţiunilor au fost verificaţi cu aparatul etilotest 783 de conducători auto.

”Au fost constatate 34 de infracţiuni rutiere, din care 13 cu alcoolemie peste limita legală și 21 de altă natură.

Poliţiştii au aplicat 1020 sancţiuni contravenționale, în valoare de 364.478 lei din care, 547 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Au fost reţinute 58 de permise de conducere, din care 13 pentru alcool, 20 pentru viteză și 25 alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare”, arată Poliția Suceava.

Sursa citată notează că un bărbat de 37 de ani din județul Bacău a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DC 13, din comuna Bogdănești, având o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

Un bărbat de 32 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Transilvaniei, din localitatea de domiciliu  cu viteza de 86 km/h în localitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

Un bărbat de 38 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Bucovinei din localitate cu viteza de 100 km/h în localitate. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi consumul de alcool generează accidente cu urmări din cele mai grave!”, transmite Poliția Suceava. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de