Peste 1300 de amenzi aplicate de polițiștii suceveni în cadrul acțiunilor derulate în perioada 6-11 iunie

Polțiștii suceveni au aplicat 1345 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 526.161 lei, în cadrul celor 104 acțiuni pe care le-au derulat în perioada 6-11 iunie.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în vederea asigurării climatului de siguranţă publică, diminuării riscului rutier,  precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, poliţiştii din cadrul I.P.J. Suceava au desfăşurat acţiuni şi controale în perioada 6-11 iunie a.c., zilnic, peste 330  de poliţişti, acţionând la nivelul judeţului.

În această perioadă au acţionat zilnic 10 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. De asemenea, aparatul radar laser TrueCam a fost utilizat pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză. Alte 88 de autospeciale de poliţie au fost prezente zilnic în teren pentru descurajarea faptelor antisociale şi intervenţia promptă la evenimente.

”Poliţiştii au intervenit în această perioadă la 395 de evenimente, 290 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112. În toate cazurile intervenţia s-a desfăşurat cu operativitate, fără ca timpul de deplasare să depăşească maxim 10 minute”, arată sursa citată.

Au fost organizate 104 acţiuni în cadrul cărora au fost aplicate 1345 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 526.161 lei. Au fost aplicate 91 de sancţiuni la Legea 61/1990 republicată privind ordinea şi liniştea publică, 1190 de sancţiuni la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 64 de sancţiuni la alte acte normative.

”Pentru depăşirea regimului legal de viteză au fost aplicate 628 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 270.370 lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri şi produse accizabile  în valoare totală de peste 12.000 lei.

Au fost reţinute 99 de permise de conducere, din care 13 pentru alcool, 35 pentru viteză şi 51 pentru alte abateri.  Totodată, au fost retrase 38 de certificate de înmatriculare”, a informat Poliția Suceava.

Sursa citată mai precizează că urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren, au fost prinşi în flagrant 31 de autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de trei persoane.

”În aceeaşi perioadă au fost identificaţi autorii în trei cauze care figurau cu autor necunoscut şi au fost depistate cinci persoane urmărite la nivel naţional şi internaţional”, se mai menționează în comunicatul Poliției Suceava. (Irina Lițu)

loading...