Atelierul de arheologie experimentală ”Artă și Artefacte”, în perioada 26 iunie -14 iulie, la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

La Muzeul de Istorie din Suceava se va desfășura în perioada  26 iunie-14 iulie a.c. Atelierul de arheologie experimentală ”Artă și Artefacte”, în cadrul proiectului cu același nume.

Atelierul este organizat de Consiliul Județean Suceava și Muzeul Bucovinei și este structurat pe trei module intitulate: ”Artă și artefacte în cultura Cucuteni”, ”Și eu pot!” și ”Restaurare pentru juniori”.

Potrivit organizatorilor la atelierul de arheologie experimentală pot participa copii cu vârste între 10 şi 14 ani cu înclinaţii artistice, din mediul urban, care vor fi repartizaţi, în funcție de opțiunea selectată, în 6 grupe de lucru: 26 – 30 iunie – 2 grupe, 3 – 7 iulie – 2 grupe sau 10 – 14 iulie – 2 grupe, 2017.

Programul atelierului cuprinde: vizită interactivă în Muzeul de Istorie, vizionare materiale multimedia, învățare prin descoperire și observare a unor artefacte ale culturii Cucuteni, prezentarea unor noțiuni elementare de arheologie și de restaurare, traseu educativ în expoziția permanentă a Muzeului de Istorie, metode de modelare a ceramicii de Cucuteni, modelaj și pictură în culori de apă, reconstituirea unui artefact creat.

Înscrierile la acest atelier se fac până joi, 15 iunie, la Muzeul de Istorie, str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava, tel: 0230/216439, int. 114.

Proiectul ”Artă și Artefacte” vizează diversificarea paletei cultural-educative și deschiderea „lecțiilor de istorie” pentru publicul tânăr. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de