Trei deţinuţi au fost angajați pe loc, la Bursa locurilor de muncă pentru persoanele care se vor elibera din detenţie

Trei deținuți care finalizează pedepse privative de libertate au fost angajați pe loc, la Bursa locurilor de muncă pentru persoanele care se vor elibera din detenţie, ce a avut loc vineri, 16 iunie a.c., la sediul AJOFM Suceava.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, Anca Capverde, a precizat, într-un comunicat de presă, că la această bursă a locurilor de muncă au fost invitați nouă angajatori, cu atitudine receptivă şi suportivă faţă de persoanele eliberate din detenţie, iar Penitenciarul Botoşani a escortat un număr de 14 deţinuţi care finalizează pedepse privative de libertate.

„În colaborarea cu  angajatorii s-a urmărit acoperirea deficitului de personal prin calificările pe care le au persoanele din grupul ţintă, disponibilitatea pentru calificarea la locul de muncă şi subvenţionarea ofertelor de la bursă prin măsurile active de stimulare a angajatorilor”, a spus Anca Capverde.

Aceasta a menționat că selectarea persoanelor participante şi a angajatorilor care au dorit să dea un semnal de acceptare şi normalitate din partea comunităţii locale a condus la angajarea pe loc a unui număr de trei persoane, care au primit şi precontracte de angajare din partea S.C. Little Lamb SRL.

De asemenea, alte 75 de persoane au fost programate pentru al doilea interviu.

„Aceste rezultate vorbesc despre disponibilitatea de angajare a agenţilor economici şi despre determinarea persoanelor participante de a folosi această oportunitate de inserţie socială şi profesională. Fiecare participant a susţinut cel puţin un interviu, iar mai mult de jumătate din ei au câte două şi trei opţiuni de angajare”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, Anca Capverde.

Conform sursei citate, unul din rezultatele neaşteptate a fost stabilirea relaţiilor de colaborare şi de cooptare în reţeaua de intreprinderi din economia socială locală a  S.C.  Little Lamb SRL, firma intenţionând să înfiinţeze un centru de inserţie socială a persoanelor care se eliberează din detenţie.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 

 

loading...