Dirijorul Nicoale Botgros și economistul Dumitru Cucu, propuși să devină cetățeni de onoare ai municipiului Suceava


Intră acum și în grupul de

Două noi propuneri de acordare a titlului de „Cetățean de Onoare al municipiului Suceava” vor fi dezbătute în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Suceava, de joi, 22 iunie 2017. Este vorba despre artistul, violonistul și dirijorul Nicolae Botgros, precum și de economistul inginer Dumitru Cucu, propunerile venind din partea primarului Ion Lungu și a viceprimarului Lucian Harșovschi.

Astfel, în expunerea de motive cu privire la acordarea titlului de „Cetățean de Onoare al municipiului Suceava” maestrului Nicolae Botgros, inițiatorii proiectului susțin că artistul este un real sprijin pentru promovarea tinerilor interpreți de muzică populară ai municipiului Suceava și o rampă de lansare pentru cei aflați la început de drum.

„A cules în permanență noi cântece, îmbogățindu-și repertoriul cu melodii din zona etno-muzicală Bucovina, promovând dragostea sa pentru tot ceea ce este românesc. Nicolae Botgros știe a mânui bagheta de dirijor a orchestrei odată cu arcușul viorii, demonstrând măiestrie și talent în tot ceea ce face”, au arătat inițiatorii proiectului.

În ceea ce privește acordarea titlului de „Cetățean de Onoare al municipiului Suceava” economistului inginer Dumitru Cucu, propunerea a venit din partea fostului parlamentar, prof. univ. dr. DHC Sanda Maria Ardeleanu.

„Domnul Dumitru Cucu născut la Săveni, județul Botoșani, în anul 1936, din părinți bucovineni, poate fi considerat un exemplu de dăruire profesională pentru zona de obârșie a înaintașilor săi. Și-a dedicat întreaga existență Bucovinei, din septembrie 1993 este fondatorul și președintele Fundației Culturale a Bucovinei, instituție care, în scurt timp a devenit una de referință nu doar în Suceava, ci în întreaga Bucovină istorică, meritele sale fiind recunoscute în întreaga țară. Domnul Dumitru Cucu este, din 1999, membru de onoare al Senatului Universității „Ștefan cel Mare” Suceava”, se precizează în expunerea de motive.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de