CJ Suceava investește circa 500.000 de euro pentru înființarea unei secții de îngrijiri paleative la Spitalul Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava va investi circa 500.000 de euro pentru înființarea unei secții de îngrijiri paleative la Spitalul Județean de Urgență Suceava, a anunțat, miercuri, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Flutur a spus că în ședința Consiliului Județean de săptămâna viitoare va fi suspus aprobării o  rectificare bugetară pentru realizarea acestei investiții, dar și pentru achiziționarea unor aparate medicale.

Secţia de îngrijiri paleative va fi amenajată într-una dintre clădirile Spitalului Vechi şi va avea 25 de paturi.

„Este o secţie extrem de necesară pentru bolnavii incurabili. Acum dăm drumul la studiul de fezabilitate şi la expertiza tehnică şi alocăm bani pentru dotările aferente”, a spus Flutur.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, la rectificarea bugetară se vor aloca fonduri şi pentru achiziţionarea unui mamograf de ultimă generaţie şi a unui osteodensitometru performant,  dotări în valoare de un  milion de lei, din care 500.000 de lei au fost alocaţi de Primăria municipiului Suceava.

Prin rectificarea bugetară se vor mai aloca fonduri și pentru dotarea sălii de operaţie a Secției de  Urologie şi pentru alte secţii chirurgicale, pentru o centrală termică nouă la secţia de psihiatrie şi pentru extinderea parcării de la Spitalul Judeţean cu încă 100 de locuri.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că se află în stadiul de finalizare achiziţia staţiei centrale de sterilizare, dar şi procedurile pentru extinderea ambulatoriului şi secţiei de cardiologie.(N.B.)


Intră acum și în grupul de