Ion Lungu anunță că și în acest an va împărți cinci mii de sarmale pelerinilor ce vin la hramul Sucevei. Două sute de locuri de cazare sunt puse la dispoziție de municipalitate


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a anunțat că și în acest an, conform tradiției, familia sa va împărți cinci mii de sarmale și apă minerală pelerinilor.

El a spus că acțiunea va avea loc vineri, începând cu ora 17, la poarta de intrare în Mănăstirea Sf Ioan cel Nou de la Suceava.

„Este un gest de respect pentru pelerinii care ne vizitează în aceste zile orașul, în mod deosebit pentru cei care vin din Maramureș”, a spus Lungu.

El a menționat că sunt pregătite și două sute de locuri de cazare.

„Cei care nu vor avea unde sta și dacă doresc îi putem caza la căminele-internat de la mai multe licee”, a spus Ion Lungu.

El a mai declarat că programul Zilelor Sucevei este pentru toate vârstele și pentru toate gusturile.

Câteva mii de pelerini sunt aşteptaţi să participe, sâmbătă, la hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” şi să se roage la moaştele sfântului care sunt scoase pe un baldachin în curtea mănăstirii. Potrivit tradiţiei, în noaptea dinaintea hramului mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” sute de pelerini, în special maramureşeni, dorm sub zidurile mănăstirii.

 

 


Intră acum și în grupul de