Acasă Social Aproape 150 de cazuri de boală diareică acută raportate în judeţul Suceava...

Aproape 150 de cazuri de boală diareică acută raportate în judeţul Suceava în ultima săptămână de supraveghere. Cele mai multe cazuri se înregistrează la grupa de vârstă 0-4 ani


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, joi, că supravegherea cazurilor de boală diareică acută(BDA) a început în data de 1 iunie 2017 şi va fi derulată pe tot parcursul verii, săptămâna trecută fiind raportate în judeţul Suceava 146 de astfel de cazuri.

Zorescu a spus că la cabinetele medicilor de familie din judeţul Suceava s-au raportat 146 de cazuri de boală diareică acută, din care în 11 cazuri etiologia a fost precizată în urma analizelor de laborator, fiind stabilit agentul etiologic, respectiv Salmonella în cazuri izolate, precum şi diverse patotipuri de E-coli sau Campylobacter în alte cazuri.

Ea a precizat că deşi numărul cazurilor de BDA înregistrate în judeţul Suceava se încadrează în media valorilor raportate în ultimii ani, totuşi, supravegherea epidemiologică a acestor cazuri este utilă, întrucât o eventuală creştere bruscă a numărului de îmbolnăviri atenţionează autorităţile sanitare despre apariţia unei situaţii epidemiologice deosebite, iar astfel pot fi adoptate din timp măsurile necesare.



Medicul epidemiolog sucevean a arătat că din totalul cazurilor raportate, cele mai multe s-au înregistrat la grupa de vârstă 0-4 ani.

“Ţinând cont că cea mai afectată este grupa de vârstă 0-4 ani, recomandăm mamelor să acorde o atenţie deosebită modului de alimentaţie a copiilor în sezonul cald, să păstreze alimentele în condiţii corespunzătoare, să procure alimentele din surse sigure, să spele cu atenţie fructele şi legumele înainte de a le oferi copiilor, să realizeze o igienă corespunzătoare mâinilor copiilor”, a explicat Zorescu.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version