Spectacol caritabil organizat de Asociaţia “Licuricii fericiţi” pentru continuarea proiectului de reabilitare a Secţiei de Pediatrie a Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Un spectacol caritabil, destinat strângerii de fonduri pentru reabilitarea şi dotarea Secţiei de Pediatrie din Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, va avea loc, joi, de la ora 19,00, în sala “Grădina Mariajelor” din localitate, în organizarea Asociaţiei”Licuricii fericiţi”, iniţiatorul proiectului.

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Cătălin Săndulescu, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că la propunerea Asociaţiei “Licuricii fericiţi” şi cu acordul conducerii spitalului şi al Primăriei a fost iniţiat un proiect de reabilitare a Secţiei de Pediatrie din cadrul unităţii spitaliceşti câmpulungene.

Săndulescu a spus că voluntarii asociaţiei au demarat deja lucrările de reabilitare la Secţia de Pediatrie, iar în cursul acestei săptămâni urmează să fie recepţionate spaţiile în care vor funcţiona Cabinetul de consultaţii Pediatrie şi Camera de Primiri Urgenţe Pediatrie.

Săndulescu a spus că proiectul de reabilitare include atât partea de montare a pardoselilor, lucrări de reparaţii şi văruit în spaţiile existente, dar şi dotarea cu mobilier, toate lucrările fiind realizate cu materiale omologate din punct de vedere sanitar.

El a precizat că unele spaţii vor fi decorate cu personaje din desene animate pentru crearea unei atmosfere prietenoase pentru copiii internaţi în Secţia de Pediatrie.

“În funcţie de spaţiile de care dispunem, se încearcă dotarea saloanelor cu grup sanitar propriu”, a menţionat Săndulescu arătând că vor fi executate lucrări şi pentru modernizarea bucătăriei dietetice pentru copii, a bucătăriei pentru sugari şi a camerei de joacă.

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc a apreciat iniţiativa Asociaţiei “Licuricii Fericiţi” din localitate pentru implementarea proiectului de reabilitare a Secţiei de Pediatrie, cu atât mai mult, cu cât vine în întâmpinarea ideii cuprinse în planul său managerial de a impulsiona implicarea mai activă a comunităţii locale în reabilitarea spitalului.

El a spus că în Secţia de Pediatrie îşi desfăşoară activitatea doi medici pensionari şi că se fac demersuri pentru atragerea altor medici din această specialitate menţionând că un medic rezident a promis că va veni din ianuarie 2018 să profeseze în spitalul câmpulungean, iar în urma unor discuţii un alt medic pediatru, acesta şi-a exprimat opţiunea de a veni să lucreze aici.

“În viitor, sperăm ca acest proiect să fie un punct de plecare şi pentru alte secţii”, a subliniat Săndulescu.

El a arătat că un proiect de eficientizare termică şi energetică a spitalului, precum şi de modernizare, de extindere clădire a unităţii cu o clădire nouă şi de dotare cu aparatură medicală a spitalului câmpulungean se află, în prezent, în faza de studiu de fezabilitate,  proiectul urmând să fie realizat prin Compania Naţională de Investiţii.

Medicul Cătălin Săndulescu a anunţat că Asociaţia “Licuricii Fericiţi” va organiza, joi, un spectacol de caritate în cadrul căruia vor fi strânse fonduri pentru continuarea proiectului de reabilitare a Secţiei de Pediatrie.

Săndulescu a spus că spectacolul intitulat “Nebun de alb cu dor de copilărie”, susţinut de Emerich Imre şi Ovidiu Mihăilescu, va avea loc de la ora 19,00, în sala  “Grădina Mariajelor” din Câmpulung Moldovenesc, preţul unui bilet fiind de 25 de lei, iar în cadrul evenimentului cei care doresc pot dona sume de bani în urna care va fi amplasată în sală.

Sursa foto Facebook Asociația Licuricii Fericiți

La rândul său, preşedintele Asociaţiei “Licuricii fericiţi”, Nicoleta Bogoş, a declarat, luni, pentru NewsBucovina că ideea derulării acestui proiect este mai veche, dar că lucrările la Secţia de Pediatrie au început lunea trecută, după prezentarea iniţiativei conducerii spitalului şi Primăriei Câmpulung Moldovenesc şi după ce s-au făcut demersurile necesare, astfel încât totul să se desfăşoare cu respectarea prevederilor legale şi a standardelor în domeniu.

Ea a spus că la implementarea proiectului participă membrii şi voluntarii asociaţiei, unii dintre aceştia, care îşi desfăşoară activitatea profesională curentă fie în domeniul construcţiilor, fie al instalaţiilor sanitare şi electrice, în domeniul montării pardoselilor sau al fabricării mobilierului, au oferit consultanţă şi participă activ la derularea lucrărilor.

Bogoş a mai spus că lucrările la Cabinetul de consultaţii Pediatrie şi la Camera de Primiri Urgenţe Pediatrie ar uma să fie finalizate în cursul după-amiezii de marţi, după care va fi montat mobilierul şi aparatura medicală.

Ea a precizat că proiectul se desfăşoară fără a perturba activitatea Secţiei de Pediatrie.

Preşedintele Asociaţiei “Licuricii fericiţi” a subliniat importanţa implicării comunităţii în proiecte care vin în beneficiul comunităţii arătând că Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc deserveşte populaţia dintr-o mare parte din zona de munte a judeţului şi că este de dorit să se poată oferi condiţii cât mai bune pacienţilor care se adresează acestei unităţi spitaliceşti, inclusiv copiilor sunt internaţi în Secţia de Pediatrie.

Sursa foto Facebook Nicoleta Bogoş

Bogoş a explicat că a te implica într-o problemă a comunităţii nu înseamnă a prelua din atribuţiile unor instituţii, ori ale managerului spitalului sau ale primarului municipiului, ci a te implica benevol, necondiţionat, cu ceea ce poate face fiecare, pentru a schimba ceva, pentru a mişca lucrurile, adăugând că “ dacă nu face nimeni nimic, nici nu poate pretinde altora să facă”.

Ea a spus că procesul de reabilitare a Secţiei de Pediatrie va continua pe parcursul verii, exprimându-şi încrederea că proiectul va fi dus la bun sfârşit, în cele mai bune condiţii.

“Orice treabă de calitate cere multă răbdare şi muncă făcută cu simţ de răspundere”, a subliniat Bogoş adăugând că în saloanele mai mari, unde spaţiul o permite, vor fi amenjate şi băi.

Sursa foto Facebook Nicoleta Bogoş

Referindu-se la spectacolul “Nebun de alb cu dor de copilărie”, Nicoleta Bogoş a menţionat că acesta este primul mare eveniment caritabil organizat de Asociaţia “Licuricii fericiţi”, care va aduce membrii comunităţii câmpulungene“la un loc”, iar banii care vor fi donaţi în cadrul acţiunii, vor completa fondurile strânse până acum pentru continuarea lucrărilor.

De precizat este că Secţia de Pediatrie din Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc dispune de 16 încăperi, respectiv 6 saloane, o rezervă, un salon cu confort ridicat, două băi cu grupuri sanitare şi duşuri,  cameră de gardă pentru medici, cameră pentru asistenţii medicali, bucătărie dietetică, oficiu alimentar.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de