Flashmob și baloane colorate, de Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, în Parcul Central Suceava


Intră acum și în grupul de

Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri a fost marcată și la Suceava, luni, 26 iunie a.c., începând cu ora 12.00, în Parcul Central, printr-o serie de activităţi specifice ce au fost organizate în Parcul Central.

Potrivit unui comunicat al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a implementat campania naţională „Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri!”, pentru informarea, sensibilizarea şi conştientizarea populaţiei generale, cu vârste cuprinse între 15 – 64 ani, în legătură cu factorii de risc şi de protecţie în consumul de droguri, corelativ cu promovarea alternativelor sănătoase de viaţă, în special a celor cultural-sportive.

Astfel, anul acesta, Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi Asociaţia Clubul Sportiv Bucovina Dance Studio s-au alăturat, ca şi parteneri, iniţiativei Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile şi consecinţele nocive ale consumului şi traficului de stupefiante.

„În Parcul Central din Suceava, în intervalul orar 12.00 – 17.00, echipa C.P.E.C.A. Suceava, partenerii şi voluntarii antidrog au interacţionat cu tinerii, părinţii şi bunicii prezenţi în parc, la standul informativ, unde au avut loc discuţii legate de problematica drogurilor. Alte activităţi propuse participanţilor au fost: testarea ochelarilor ce imită efectele drogurilor în plan perceptiv,  exprimarea, în scris, a punctelor de vedere cu privire la consumul de droguri şi diverse activităţi ludice destinate copiilor. Evenimentul a debutat cu împărţire de baloane colorate şi cu un flash mob realizat de echipa de dansatori de la Bucovina Dance Studio pe melodia formaţiei Lala Band – „Antidrog”. De asemenea, 3 echipe mobile au împărţit, părinţilor, pliante cu  mesajul Campaniei <<Tu eşti cel mai important în viaţa copilului tău!>>”, se arată în comunicatul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava.

Sursa citată a precizat că începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.

An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru societate în ansamblu şi încurajează derularea, în lumea întreagă, a cât mai multor activităţi de atenţionare cu privire la acest fenomen.

Tema UNODC pentru Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri de anul acesta are ca mesaj: „Întâi ASCULTĂ! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă”.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de