Kamiel Janssens(Blijdorp Belgia) la împlinirea a 15 ani de la înființarea Complexului Biljdorp-O nouă Viață Suceava: Acest proiect a adus bucurie în sufletele copiilor, dar şi al nostru, al tuturor


Intră acum și în grupul de

Împlinirea a 15 ani de la înfiinţarea Complexului de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie “Blijdorp- O nouă viaţă” Suceava a fost marcată, marţi, cu o festivitate specială la care au participat beneficiarii copii şi adulţi ai instituţiei, personalul care îşi desfăşoară activitatea aici, delegaţia Asociaţiei Blijdorp Belgia, reprezentanţii DGASPC Suceava, ai Consiliului Judeţean Suceava, ai Primăriei Suceava şi cei ai fundaţiilor şi organizațiilor neguvernamentale partenere.

Preşedintele Asociaţiei Blijdorp România, Ionel Ivan, coordonator al Serviciului Social pentru Persoane Adulte din cadrul Complexului Terapeutic Blijdorp-„O nouă viaţă” Suceava a prezentat un scurt istoric al acestui centru de la înfiinţare, în 2002, şi până în prezent, modul în care s-a dezvoltat în aceşti ani, serviciile oferite beneficiarilor, dar şi  realizările personalului şi beneficiarilor în această perioadă.

Ivan a spus că în cei 15 ani de activitate s-au realizat „foarte multe lucruri”, amintind că prima echipă mobilă din ţară s-a  înfiinţat în 2003, la iniţiativa Asociaţiei Blijdorp Belgia, iar primii angajaţi ai echipei mobile au fost specializaţi în Belgia, ulterior, echipa fiind preluată de DGASPC Suceava, care a dezvoltat acest tip de serviciu şi în alte câteva oraşe ale judeţului.

El a amintit de parteneriatele încheiate cu diferite şcoli şi licee din judeţul Suceava, dar şi de cele încheiate cu diferite fundaţii umanitare.

Ivan a mulţumit tuturor partenerilor şi autorităţilor locale şi judeţene pentru implicarea şi sprijinul acordat în cei 15 ani de activitate a Complexului de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie “Blijdorp- O nouă viaţă” Suceava.

“Vă dorim să conştientizaţi faptul că aceşti copii au nevoie de susţinere şi dumneavoastră, prin ceea ce aţi făcut, aţi arătat că susţineţi cauza lor”, a mai spus Ivan.

La rândul său, coordonatorul Serviciului Social pentru Adulţi cu Dizabilităţi din cadrul Complexului Terapeutic „Blijdorp- O nouă viaţă” Suceava, Manuela Pohoaţă, a mulţumit personalului care lucrează în cadrul acestei instituţii, apreciind că acesta este unul “dedicat, cu suflet”, fără de care nu s-ar fi putut înfăptui atâtea realizări în cei 15 ani.

Totodată, Pohoaţă a mulţumit delegaţilor Asociaţiei Blijdorp Belgia, Christine Van Mol şi Kamiel Jenssens, pentru sprijinul acordat şi pentru frumoasa colaborare din toţi aceşti ani.

Prezent la festivitate, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Niţă, a mulţumit tuturor celor implicaţi  efectiv în activitatea complexului de recuperare, celor care au sprijinit această instituţie, arătând că în cei 15 ani de activitate aici au fost investiţi peste un milion de euro.

El a arătat că prin parteneriatele create, prin colaborarea cu Asociaţia Blijdorp Belgia, prin sprijinul acordat de Consiliul Judeţean Suceava, prin unirea eforturilor tuturor partenerilor, la acest complex de recuperare s-au realizat foarte multe lucruri începând din anul 2002.

„Vă asigurăm că suntem alături de dumneavoastră ori de câte ori aveţi nevoie. Vom fi lângă dumneavoastră şi în ajutorul dumneavoastră”, a mai spus Niţă.

Reprezentantul Asociaţiei Blijdorp Belgia, Kamiel Janssens, a declarat la Suceava că 15 ani reprezintă o perioadă mare de timp, dar asociaţia pe care o reprezintă a derulat acest tip de proiect timp de 20 de ani în Belgia.

El a spus că reprezentanţii Asociaţiei Blijdorp Belgia au încercat, în urmă cu 20 de ani, să găsească sprijin în această regiune, iar Christine Van Mol a găsit această regiune şi cu sprijinul celor din jur s-a reuşit crearea acestui centru.

“ Ne bucurăm să fim aici, pentru că tot ceea ce a oferit acest proiect a adus bucurie în sufletele copiilor, dar şi al nostru, al tuturor”, a mai spus Kamiel Janssens mărturisind că este mândru că s-a reuşit construcţia clădirii complexului de recuperare de la Suceava, dar că personalul, conducerea centrului şi copiii beneficiari au reuşit să creeze ceea ce se numeşte astăzi Blijdorp.

El s-a arătat încrezător că acest proiect va continua cel puţin încă 15 ani, poate chiar 50 de ani, deoarece este un proiect foarte bun.

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Creţuleac, a vorbit despre implicarea  că echipei Complexului de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie „Blijdorp-O nouă viaţă” Suceava arătând că aceasta este mereu „aproape de sufletele copiilor”, dar şi despre implicarea părinţilor care au copii cu nevoi speciale şi care sunt beneficiari ai serviciilor oferite în acest centru.

Ea a apreciat buna colaborare în cadrul parteneriatului cu Asociaţia Blijdorp Belgia,  exprimându-şi, totodată, speranţa că această colaborare va continua mulţi ani de acum înainte.

Printre cei care au mai transmis mesaje în cadrul momentului festiv s-au numărat preşedintele Asociaţiei Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale, Simion Savencu, şeful ISU Suceava, Ion Burlui, consilierul local Angela Zarojanu şi reprezentantul Asociaţiei “Cristos pentru România” Suceava, Nicu Grămesc.

De precizat este că în cadrul acestei festivităţi, beneficiarii centrului au prezentat în imagini povestea Complexului “Blijdorp-O nouă viaţă” Suceava, adăugând fiecare câte o piesă  în puzzle-ul uriaş, apoi au fost înălţate spre cer 15 baloane albe şi albastre, semnificând vârsta acestui aşezământ, nelipsind nici tortul festiv, care a fost oferit beneficiarilor.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de