Crescătorii de animale suceveni, sfătuiți de veterinari să le asigure animalelor adăposturi sau umbrare și apă la discreție pe perioada caniculei


Intră acum și în grupul de

Directorul DSVSA Suceava, medicul veterinar Ioan Corduneanu, a recomandat, joi, crescătorilor de animale să ia măsurile necesare pentru a asigura protecţia şi bunăstarea animalelor în perioadele cu caniculă.

Corduneanu a declarat pentru NewsBucovina că fermierii şi ceilalţi crescători de animale trebuie să asigure animalelor adăposturi sau umbrare, în special, în perioadele caniculare de vârf, iar apa din jgheaburi să fie la discreţie pentru adăparea animalelor, astfel încât să se evite riscul deshidratării acestora.

El a spus că este recomandată evitarea păşunatului în intervalul 10.00 – 18.00, când temperaturile sunt ridicate, iar animalele să fie adăpostite în zone umbrite.

Referindu-se la comercializarea animalelor în târguri şi oboare, directorul executiv al DSVSA Suceava a precizat că administratorii acestora trebuie să asigure padocuri spaţioase, pentru ca animalele cazate să aibă libertate de mişcare, care să fie prevăzute cu zone de adăpostire umbrite, dar să asigure şi accesul permanent la sursele de apa potabilă.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de