USV organizează faza naţională a concursului de inovare în domeniul produselor alimentare „Ecotrophelia”


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, prin Facultatea de Inginerie Alimentară, organizează, în perioada 2-4 iulie, faza națională celei de a VI-a ediții a competiției studențești de inovare în domeniul produselor alimentare „Ecotrophelia”.

Potrivit reprezentanților USV, la concurs participă 15 echipe de studenți de la șase universități din țară, participanții fiind provocați să creeze produse alimentare inovative pentru consumul uman.

„Pentru ediția din acest an s-au înscris 15 echipe de la următoarele universități: Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Universitatea din Oradea, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara”, se menționează într-un comunicat de presă al USV.

Juriul concursului „Ecotrophelia” va fi format din specialişti din industria alimentară agreaţi de ASIAR, competiția desfășurându-se sub egida Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR).

USV precizează că deschiderea oficială a concursului va avea loc pe 3 iulie 2017, începând cu ora 9.00, în aula din corpul E, iar câştigătorii competiţiei naţionale vor reprezenta România la faza internaţională. Aceasta va avea loc în perioada 21-22 noiembrie 2017, la Londra, în Marea Britanie.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de