Cinci medii de 10 în județul Suceava la admiterea în liceu. Cea mai mică medie de admitere este 2,04


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a publicat, luni ierarhia la nivel judeţean pentru absolvenţii suceveni ai claselor a VIII-a, în vederea realizării admiterii acestora în învăţământul liceal de stat.

Astfel, în judeţul Suceava cinci candidați au media de admitere 10, trei candidați au media 9,99, un candidat are media de admitere 9,97, un altul are media 9,96, un altul – 9,95, un altul – 9,94, patru candidaţi au media 9,93, un candidat are media 9,92, alţi opt candidați au media 9,91, iar patru candidați au media de admitere 9,90.

La polul opus, cele mai mici medii de admitere sunt:  2,21, 2,17, 2,14, respectiv 2,04.

Cei cinci elevi care au încheiat clasa a VIII-a cu media 10 pe linie, obținând nota maximă și la Evaluarea Națională, sunt: Gheorghe Găitan de la Școala Gimnazială Bosanci, Dănuța Mihaela Gemănar  de la Școala Gimnazială nr. 1 Gura Humorului, Armand Viorel Ilaș de la Școala Gimnazială nr. 1 Gura Humorului, Petra Elena Sauciniteanu  de la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava și Lavinia Christiana Vultur  dela Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni.

În ierarhia la nivel judeţean pentru absolvenţii suceveni ai claselor a VIII-a figurează 6.046 de candidaţi.

Potrivit calendarului admiterii la liceu în anul şcolar 2017-2018, în perioada 3 – 6 iulie 2017, absolvenţii de gimnaziu şi părinţii acestora vor completa opţiunile în fişele de înscriere, asistaţi de diriginţi. Absolvenţii de gimnaziu din alte judeţe vor completa fişele de înscriere la centrul special desemnat din judeţul pentru care solicita înscrierea.

În acelaşi interval este prevăzută şi introducerea datelor din fişele de înscriere în baza de date computerizată (aplicaţia informatică computerizată).

În intervalul 4 – 7 iulie 2017, candidaţii şi părinţii vor verifica fişele editate de calculator şi vor corecta eventualele greşeli din baza de date, urmând să fie afișate listele corectate în aplicaţia informatică computerizată.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2017-2018 este prevăzută în data de 12 iulie.

În data de 13 iulie 2017, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate din unităţile de învăţământ liceal de stat din judeţ.

În perioada 13 – 17 iulie 2017, are loc depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi candidaţii. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de