Flutur, mesaj la Cacica, cu prilejul „Pelerin în Bucovina 2017” : Hai în Bucovina! Merită să o vizitați, să vedeți originalul!


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, alături de circa o sută de motocicliști la lansarea ediției din acest an a proiectului turistic ”Pelerin în Bucovina” el alăturându-se cu un ATV grupului de pelerini pe motociclete care se îndrepta spre Basilica din Cacica.

Flutur a reamintit că în anul 2011 a lansat proiectul „Pelerin în Bucovina” la Viena când a fost promovat drumul pe bicicletă de la Viena la Putna.

Gheorghe Flutur și Ion Lungu la lansarea proiectului Pelerin în Bucovina 2011

El a spus că „Pelerin în Bucovina 2017” a fost lansat în acest an de un grup de circa 100 de motocicliști care au plecat de la Cetatea de Scaun a Sucevei, au trecut pe la mănăstirea Hagigadar și au vizitat mănăstirea,  au venit la Basilica de la Cacica și se îndreaptă spre Putna.

Gheorghe Flutur conducând un ATV în fruntea grupului de motocicliști

Flutur a așteptat grupul de pelerini pe motociclete la Ilișești cu ATV având un steag cu mesajul „Hai în Bucovina”.

„Eu cred că astfel de acțiuni merită încurajate în perioada următoare. O formă de turism în Bucovina este pelerinajul și este de foarte mult timp și la Cacica și la Putna și la Sf. Ioan cel Nou de la Suceava și la foarte multe locuri sfinte din frumoasa Bucovină. Vin în cursul unui an foarte mulți pelerini. De aceea și eu spun: Hai în Bucovina! Merită să o vizitați, să vedeți originalul!”, a spus Gheorghe Flutur.

Unul dintre organizatorii acestui pelerinaj, Cristi Scutelnicu de la North Gang Riders din Suceava a spus că acest club vrea să promoveze Bucovina.

„Suntem un grup de oameni care iubim Bucovina, suntem bucovineni, aici ne sunt rădăcinile și vrem să arătăm tuturor Bucovina noastră”, a spus Scutelnicu.

El a menționat că alături de motocicliștii suceveni au venit în pelerinaj motocicliști din Iași, din Vaslui, din Neamț sau Bistrița Năsăud.

„Au venit alături de noi pentru că le place Bucovina”, a menționat Scutelnicu.

Ediția a șaptea a proiectului turistic Pelerin în Bucovina a fost lansat sâmbătă și duminică prin mai multe acțiuni.

Astfel, sâmbătă a fost demarat un pelerinaj la care au participat două grupuri de bicicliști, care au plecat de la Gura Humorului până la Cacica, respectiv până la Sucevița, prin Mănăstirea Humorului.

Duminică, a fost organizat  un pelerinaj la care a participat un grup de peste 100 de motocicliști pe traseul Cetatea de Scaun-Hagigadar-Cacica-Putna. (N.B.)

CITEȘTE ȘI  Paradă a motocicliștilor în costume naționale, de la Cetatea de Scaun a Sucevei la Cacica 


Intră acum și în grupul de