La USV a început Şcoala de vară „Ospitalitate și tradiție în România”

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a debutat luni, 17 iulie, cea de-a V-a ediție a Şcolii de vară „Ospitalitate și tradiție în România”. Evenimentul are loc până pe 22 iulie, fiind organizat de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul USV, în parteneriat cu Asociaţia Facultăţilor de Economie din România (AFER), sub egida Hospitality International Summer School (HISS) și a Centrului de Resurse și Cercetări în Turism din cadrul universității sucevene. Hospitality International Summer School a fost inițiat de Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Româno-Americană Bucureşti și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, printre speakerii care vor participa la şcoala de vară organizată de Facultatea de  Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică se numără prefesori de la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, Universitatea Româno -Americană din București, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș, dar și  profesionişti din domeniul turismului.

„Agenda Școlii de vară prevede prelegeri, seminarii, ateliere de lucru, dezbateri, focus grupuri, vizite de documentare în regiunea Bucovina, la firme care activeză în domeniul turismului – Conacul Domnesc, Popas Turistic Sucevița, Comoara Bucovinei, Eden Garden, la companii din ramuri conexe – fabrica de bere BERMAS, dar și la obiective turistice importante din regiunea Bucovinei – Muzeul Satului, Cetatea de Scaun a Sucevei, Mănăstirea Dragomirna, Mănăstirea Voroneț, Muzeul oului încondeiat – Vama, Atelierul de ceramica de la Marginea”, a informat sursa citată.

La final, studenţii vor elabora proiecte dezvoltate în echipe, proiecte ce vor avea ca structură problematica dezbătută în cadrul cursurilor și seminariilor aplicative din cadrul programului școalii de vară.

De asemenea, va fi organizat un concurs de fotografie Ospitalitate și tradiție în Bucovina, în cadrul programului fiind organizate și alte activităţi culturale şi de socializare.

 

loading...