Șoferul care nu a respectat culoarea roșie a semaforului și a accidentat mortal un copil pe o trecere pentru pietoni din Suceava, trimis în judecată


Intră acum și în grupul de

Un șofer care a accidentat mortal un copil pe o trecere de pietoni din Suceava a fost trimis în judecată sub control judiciar pentru ucidere din culpă.

Parchetul Judecătoriei Suceava arată că, potrivit cercetărilor, în data de 10 septembrie 2016, Paul Florin Ududec a condus o autoutilitară Mercedes Sprinter pe strada Grigore Alexandru Ghica din Suceava, iar când  ajuns la intersecţia dirijată cu strada Zefirului, nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric şi a accidentat mortal un copil care se afla angajat în traversarea părţii carosabile pe marcaj pietonal, la culoarea verde a semaforului electric.

Procurorii arată că accidentul rutier şi urmările acestuia, respectiv moartea copilului s-au produs din cauza comportamentului în trafic al lui Ududec care, în momentele premergătoare producerii accidentului, nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului.

„La semnalul de culoare roşie vehiculul trebuie oprit înaintea marcajului pentru oprire sau, după caz, pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestuia, în dreptul semaforului. Dacă semaforul este instalat deasupra ori de cealaltă parte a intersecţiei, în lipsa marcajului pentru oprire sau pentru trecerea pietonilor, vehiculul trebuie oprit înainte de marginea părţii carosabile a drumului ce urmează a fi intersectat”, menționează procurorii.

 

Dosarul urmează să fie judecat de Judecătoria Suceava.


Intră acum și în grupul de