Aproximativ 1.500 de studenți ai USV vor primi burse și în perioada vacanței de vară

Aproximativ 1.500 de studenți ai Universității „Ștefan cel Mare” Suceava vor primi burse și în perioada vacanței de vară, după ce Senatul USV a aprobat prelungirea perioadei de acordare a burselor pe semestrul al II-lea al anului universitar 2016-2017.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, în conformitate cu prevederile Ordinului de ministru nr. 4104/05.07.2017 și a celui cu nr. 4366/13.07.2017, bursele de performanță, merit, sociale și speciale acordate de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava vor fi plătite și pe perioada verii, iar sumele aferente lunii iulie urmează să intre în conturile celor circa 1.500 de studenți bursieri, care beneficiază de bursă pe acest semestru, la începutul săptămânii viitoare.

„Prin Hotărârea Senatului nr. 86 din 19 iulie 2017 a fost aprobată prelungirea perioadei de acordare a burselor pe semestrul al II-lea al anului universitar 2016-2017 până la finalul anului universitar, respectiv până la finalizarea studiilor pentru studenții înmatriculați în ultimul an al ciclurilor de studii de licență sau de master, care beneficiază de bursă în semestrul al II-lea al anului universitar 2016-2017”, se precizează în comunicatul transmis.

Conform sursei citate, calcularea diferenței bursei ce urmează a fi acordată până la 30 septembrie se efectuează prin raportarea bursei plătite până la finalizarea activității didactice la numărul de zile calendaristice ale perioadei pe care a fost acordată și înmulțirea valorii astfel obținute cu numărul de zile calendaristice pentru care se prelungește perioada de acordare a bursei.

„Aceste diferențe vor fi plătite în limita sumelor virate de MEN, în acord cu contractul instituțional pe anul 2017 și eventualele acte adiționale aferente”, se mai arată în comunicatul transmis.

De menționat este faptul că Regulamentul cadru de acordare a burselor și a altor forme de sprijin financiar se află în dezbatere publică, în perioada 14-21 iulie 2017, fiind publicat pe site-ul www.usv.ro.

Propunerile ce vor fi înaintate conducerii USV vor fi analizate, în vederea avizării în Consiliul de Administrație și aprobării de către Senatul USV.

(Mihaela Tcaciuc)

loading...