Înscrieri record în sesiunea de admitere iulie 2017 organizată de USV


Intră acum și în grupul de

Aproape 3.000 de candidați s-au înscris la programele de studiu de licenţă învăţământ la zi şi la distanţă, masterat şi conversie profesională în sesiunea de admitere iulie 2017  organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

Înscrierile pentru programele de studiu oferite de cele 10 facultăți ale Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, care au început pe 10 iulie 2017, s-au încheiat vineri, 21 iulie.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, în această sesiune de admitere oferta educațională a universității a atras un total de 2910 de candidați, cu 418 candidați (aproape 17%) mai mult decât în sesiunea de anul trecut, când numărul total al înscrișilor la finalul sesiunii iulie a fost de 2492.

Astfel, programele de licență au cumulat un număr de 3382 de opțiuni, exprimate de către 1769 de candidați.

„Menționăm faptul că, practic, la patru dintre programele de licență toate locurile vor fi ocupate din această sesiune: la Calculatoare (Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor), Contabilitate și informatică de gestiune (Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică), Drept (Facultatea de Drept și Științe Administrative) și Pedagogia învățământului primar și preșcolar (Facultatea de Științe ale Educației). Prin urmare, ele nu vor mai fi incluse în cea de a doua rundă de admitere, care urmează să se organizeze la începutul lunii septembrie”, arată sursa citată.

În ceea ce privește învățământul la distanță (ID), în prima sesiune de admitere s-au înscris 219 candidați, cu 310 opțiuni, pentru cele 9 programe disponibile.

Pentru locurile alocate etniei rrome și-au depus dosar cinci candidați, față de unul singur anul trecut.

Record de înscrieri în centrele speciale din Republica Moldova și Ucraina

Conform reprezentanților USV, pe componenta Români de pretutindeni s-au înregistrat cifre record de înscrieri.

„USV a organizat centre speciale de înscrieri în localitățile Sîngerei și Chișinău (Republica Moldova), respectiv Cernăuți și Solotvino (Ucraina)”, se menționează în comunicatul transmis.

Astfel, până sâmbătă, 22 iulie, numărul total al dosarelor depuse este de 616, din care 565 la nivel de licență. Candidații din această categorie pot depune dosare de înscriere până pe data de 24 iulie.

La programele de masterat s-au înscris 884 candidați români, comparativ cu 705  în anul anterior (cu peste 20% mai mult).

De asemenea, în această sesiune de înscrieri, pentru programele de conversie profesională, aflate pentru al doilea an consecutiv în oferta de admitere, au optat 38 de candidați.

„Universitatea <<Ștefan cel Mare>> din Suceava speră într-o bună dinamică a înmatriculărilor, care vor începe luni, 24 iulie, și se vor derula până pe 28 iulie, când vor fi publicate rezultatele finale. Candidații declarați admiși trebuie să știe că neînmatricularea conduce la pierderea locului obținut în urma concursului de admitere”, se menționează în comunicat.

Totodată, conform comunicatului transmis, după anul I de studiu studenții care au ocupat un loc cu taxă pot beneficia de alocație bugetară întrucât lista studenților care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar în urma rezultatelor obținute.

A doua sesiune de admitere la USV va avea loc în perioada 6 și 13/14 septembrie (fără sâmbătă și duminică).

Informații legate de admiterea la USV, actualizate în timp real, pot fi accesate la adresa www.admitere.usv.ro.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de