Subinspectorul de poliție post-mortem Sorin Vezeteu, înmormântat, la Dumbrăveni, cu onoruri militare. Polițiști din toată țara au adus un omagiu polițistului sucevean ucis în misiune


Intră acum și în grupul de

Subinspectorul de poliție post-mortem Sorin Vezeteu, ucis joi seara pe peronul Gării Burdujeni în timp ce era în misiune, a fost înmormântat, duminică, la Dumbrăveni, localitatea sa natală, cu onoruri militare.

Numeroase persoane au participat atât la slujba oficiată la Biserica Acoperământul Maicii Domnului din Burdujeni cât și la Dumbrăveni unde polițistul a fost înmormântat.

La funeralii a participat și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a dat asigurări că vor urmează să fie adoptate măsuri astfel încât să se asigure siguranța polițiștilor.

”Trebuie ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple, trebuie să avem mijloace de intervenţie cu care poliţiştii să poată interveni atunci când aplică legea, trebuie să avem o legislaţie foarte bine conturată care să susţină autoritatea poliţistului. În sensul acesta vom acţiona în perioada următoare”, a declarat Carmen Dan.

 

De menționat este că  polițiști din toată țara au adus un omagiu polițistului sucevean ucis în misiune. Astfel, la ora 11, sirenele de Poliție au sunat în toată țara în memoria lui Sorin Vezeteu.

Sorin Vezeteu, polițistul ucis joi seara în Gara Burdujeni, a fost ridicat la gradul de subinspector de poliție post-mortem și decorat de președintele Klaus Iohannis cu  Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

 

Potrivit unui comunicat  al Administrației Prezidențiale, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat sâmbătă, 22 iulie a.c., decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliţie Vezeteu Dumitru Constantin-Sorin.

„Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler subinspectorului de poliţie Vezeteu Dumitru Constantin-Sorin”, se arată în comunicat.

Sursa video Facebook.


Intră acum și în grupul de