Viceprimarul Lucian Harșovschi anunță modernizarea a aproape 5.000 de noi locuri de parcare amenajate acum pe teren viran


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, miercuri, că un număr de aproape 5000 de locuri de parcare amenajate pe teren viran de locatari urmează să fie modernizate.

„Vorbim de acele parcări pe care și le-au făcut oamenii de-a lungul timpului. Și-au pus oamenii balast, pietriș”, a spus viceprimarul.

El a precizat că angajații Serviciului administrare străzi au lucrat circa trei luni pentru identificarea acestor locații și că, în ședința Consiliului Local de joi, va propune consilierilor locali să aprobe inventarierea unui număr de 4.364 de astfel de locuri de parcare.

„Sunt parcări făcute de oameni, sunt neoficiale și noi vrem să le oficializăm, să le inventariem, să le intabulăm și urmează ca în perioada următoare să le reparăm, să le facem cum trebuie, cu bordură, cu asfalt, cu pante”, a menționat Harșovschi.

Viceprimarul a mai spus că în cartierul Obcini au fost indentificate 1.161 de locuri de parcare, Zamca-361, Centru-George Enescu- 1.755 și Burdujeni-1.087 de locuri de parcare.

 „Aceste locuri de parcare apar ca teren viran deocamdată, iar odată ce vor fi modernizate vom avea aproape încă 5000 de locuri oficiale în municipiu”, a menționat Harșovschi.

Totodată, viceprimarul a spus că municipalitatea lucrează acum și la elaborarea Registrului Spațiilor Verzi și se inventariază spațiile verzi, iar printr-un proiect european ar putea fi reabilitate mai multe zone verzi degradate, care nu sunt ocupate de mașini, sau care sunt ocupate de mașini, dar care trebuie să rămână spațiu verde.


Intră acum și în grupul de