De la 1 august, sucevenii vor plăti 9 lei pe lună taxa de salubritate


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat, joi, majorarea taxei de salubritate în municipiu, pentru persoanele fizice, de la 5 la 9 lei pe lună de persoană.

Sucevenii vor plăti mai mult, începând cu 1 august, pentru ridicarea gunoiului, după ce executivul local a aprobat, cu 12 voturi pentru, 8 împotrivă și 3 abțineri, proiectul privind majorarea, cu 4 lei pe lună de persoană, a taxei de salubritate din municipiu.

În cadrul ședinței, consilierul local Marcel Dan Roibu a adus un amendament proiectului, susținând o taxare diferențiată, de 7 lei pe lună de persoană pentru sucevenii care locuiesc la bloc și de 8 lei pe lună de persoană pentru cei care locuiesc în gospodării individuale.

Roibu a precizat că persoanele care  locuiesc într-un condominiu produc mai puțin gunoi față de persoanele care locuiesc la casă, iar cheltuielile de colectare a gunoiului sunt diferite, în cazul cartierelor cu gospodării individuale cheltuielile de deplasare fiind mai mari.

„În anii anteriori, în discuțiile purtate cu domnul primar, am solicitat mărirea anuală a acestei taxe. Au fost ani în care au fost alegeri, în care nu s-a mărit această taxă, deși era necesară. Cu 5 lei operatorul nu mai poate să facă colectare și să mai opereze în municipiul Suceava. Totuși, se recomandă o mărire a acestei taxe, dar nu exagerată de 9 lei”, a susținut Marcel Dan Roibu.

Amendamentul consilierului local a fost respins, cu 12 voturi împotrivă, 8 abțineri și doar 3 voturi pentru.

Întrucât proiectul cu privire la majorarea taxei de salubrizare pentru persoanele fizice a fost aprobat în forma inițială, majorarea fiind de 4 lei pe lună de persoană, sucevenii vor mai avea de achitat la Primărie încă 20 lei pentru cele cinci luni rămase până la sfârșitul acestui an.

De menționat este faptul că taxa pentru agenții economici și instituțiile publice rămâne la aceeași valoare până la sfârșitul anului, respectiv 6 lei de persoană la agenții economici și 3 lei pentru instituții publice.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de