Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Suceava face apel la populație să doneze sânge. Stocul instituţiei înregistrează un deficit la toate grupele de sânge


Intră acum și în grupul de

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Suceava, medicul Maria Pilat, a făcut, marţi, un apel la populaţie să doneze sânge, în condiţiile în care stocul instituţiei înregistrează un deficit la toate grupele de sânge.

Medicul sucevean a declarat pentru NewsBucovina că iulie a fost o lună slabă din punct de vedere al numărului de donatori de sânge, fiind doar 556 de donatori, faţă de alte luni ale anului când sunt înregistraţi cel puţin 600-650 de donatori.

Ea a spus că, de obicei, numărul donatorilor scade în perioada verii, în special, în lunile iulie şi august, când e perioada concediilor, când elevii şi studenţii sunt în vacanţă şi persoanele din mediul rural sunt angrenate în lucrările agricole, iar din acest motiv stocul de sânge înregistrează un deficit la toate grupele, deşi cererea de sânge se menţine la acelaşi nivel.

“Încercăm să asigurăm urgenţele cu stocurile de sânge pe care le avem, cu donatorii fidelizaţi care vin să doneze sânge”, a mai spus Pilat.

Medicul Maria Pilat a făcut un apel la populaţie să vină să doneze sânge, arătând că numărul donatorilor a fost extrem de mic în ultima săptămână.

Ea a precizat că 3812 persoane din judeţul Suceava au donat sânge în primul semestru al anului 2017.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de