DSP Suceava: Vaccinarea antirujeolică „merge bine” în judeţ. Au crescut  solicitările de doze vaccin din partea medicilor de familie


Intră acum și în grupul de

 

 Autorităţile sanitare sucevene verifică în această perioadă modul de raportare a imunizărilor copiilor realizate în cabinetele medicilor de familie din judeţ, în paralel cu identificarea după codul numeric personal şi domiciliu a celor 8380 de copii cu vârste cuprinse între 9 luni şi 9 ani, care apar ca diferenţă între baza de date prezentată de   Direcția pentru Evidența Persoanelor și situația copiilor înscriși la  medici de  familie .

Directorul adjunct al DSP, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, vineri, că inspectorii sanitari suceveni verifică în această perioadă modul de raportare a imunizărilor copiilor realizate de medicii de familie urmărindu-se corelația dintre numărul de copii raportați ca imunizaţi și numărul de doze de vaccin primite, precum şi deconturile aferente administrării vaccinurilor.

Zorescu a spus că se va urmări, totodată, şi corelaţia dintre ritmul de aprovizionare, stocul de vaccin raportat la cabinet și numărul de copii raportați ca imunizați.

Ea a mai spus că, în paralel, se va desfăşura şi identificarea după codul numeric personal şi domiciliu a celor 8380 de copii, cu vârste cuprinse între 9 luni şi 9 ani, care apar ca diferenţă între baza de date prezentată de Direcția pentru Evidența Persoanelor și cea a copiilor înscriși la  medici de  familie, iar autorităţile locale şi medicii de familie urmează să verifice care este situaţia acestor copii.

Directorul adjunct al DSP Suceava a precizat că de la începutul lunii iulie şi până în prezent au fost vaccinaţi împotriva rujeolei 1500 de copii, potrivit raportărilor medicilor de familie.

Ea a apreciat că vaccinarea antirujeolică “merge bine” în judeţ, iar solicitările de doze vaccin din partea medicilor de familie pentru imunizarea copiilor împotriva rujeolei au crescut.

Zorescu a spus că la cererea Ministerul Sănătăţii, DSP Suceava va transmite o nouă situaţie privind necesarul de doze de vaccin ROR pentru judeţul Suceava, urmând ca stocul instituţiei să fie suplimentat în perioada următoare.

Medicul epidemiolog sucevean a menţionat că dozele suplimentare de vaccin ROR care vor fi repartizate de Ministerul Sănătăţii judeţului Suceava vor acoperi necesarul şi pentru imunizarea copiilor din grupa de vârstă 9 şi 11 luni.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de