DSP Suceava: Vaccinarea antirujeolică „merge bine” în judeţ. Au crescut  solicitările de doze vaccin din partea medicilor de familie

 

 Autorităţile sanitare sucevene verifică în această perioadă modul de raportare a imunizărilor copiilor realizate în cabinetele medicilor de familie din judeţ, în paralel cu identificarea după codul numeric personal şi domiciliu a celor 8380 de copii cu vârste cuprinse între 9 luni şi 9 ani, care apar ca diferenţă între baza de date prezentată de   Direcția pentru Evidența Persoanelor și situația copiilor înscriși la  medici de  familie .

Directorul adjunct al DSP, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, vineri, că inspectorii sanitari suceveni verifică în această perioadă modul de raportare a imunizărilor copiilor realizate de medicii de familie urmărindu-se corelația dintre numărul de copii raportați ca imunizaţi și numărul de doze de vaccin primite, precum şi deconturile aferente administrării vaccinurilor.

Zorescu a spus că se va urmări, totodată, şi corelaţia dintre ritmul de aprovizionare, stocul de vaccin raportat la cabinet și numărul de copii raportați ca imunizați.

Ea a mai spus că, în paralel, se va desfăşura şi identificarea după codul numeric personal şi domiciliu a celor 8380 de copii, cu vârste cuprinse între 9 luni şi 9 ani, care apar ca diferenţă între baza de date prezentată de Direcția pentru Evidența Persoanelor și cea a copiilor înscriși la  medici de  familie, iar autorităţile locale şi medicii de familie urmează să verifice care este situaţia acestor copii.

Directorul adjunct al DSP Suceava a precizat că de la începutul lunii iulie şi până în prezent au fost vaccinaţi împotriva rujeolei 1500 de copii, potrivit raportărilor medicilor de familie.

Ea a apreciat că vaccinarea antirujeolică “merge bine” în judeţ, iar solicitările de doze vaccin din partea medicilor de familie pentru imunizarea copiilor împotriva rujeolei au crescut.

Zorescu a spus că la cererea Ministerul Sănătăţii, DSP Suceava va transmite o nouă situaţie privind necesarul de doze de vaccin ROR pentru judeţul Suceava, urmând ca stocul instituţiei să fie suplimentat în perioada următoare.

Medicul epidemiolog sucevean a menţionat că dozele suplimentare de vaccin ROR care vor fi repartizate de Ministerul Sănătăţii judeţului Suceava vor acoperi necesarul şi pentru imunizarea copiilor din grupa de vârstă 9 şi 11 luni.

(Liliana Bujdei)

 

loading...