Un ucrainean a încercat să intre în România prin Vama Siret cu un microbuz înmatriculat în Polonia „tapetat” cu țigări de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Un ucrainean de 29 de ani a fost amendat cu 10.000 de lei, i s-a impus interdicția de a intra în România timp de cinci ani și i s-a confiscat microbuzul pe care îl conducea după ce a fost depistat în Vama Siret că ascunsese în pereții autovehiculului peste 2700 de pachete cu țigări de contrabandă.

Potrivit Poliției de Frontieră Suceava, un ucrainean de 29 de ani, Oleg M. s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret pe sensul de intrare în țară,  conducând un autovehicul marca Mercedes Benz Sprinter, înmatriculat în Polonia.

Acționând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în plafonul și pereții laterali ai microbuzului cantitatea de 2.720 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările, în valoare de peste 3.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul marca Mercedes în valoare de 40.500 lei a fost reținut de către organele vamale în vederea confiscării.

De asemenea, cetățeanul ucrainean a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar față de acesta a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.


Intră acum și în grupul de