Grupul vocal „Flori de Merișor” și Ansamblul folcloric „Poienița” din Poiana Stampei, pe locurile I la Festivalul – Concurs „Comori de suflet românesc” din Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Grupul vocal „Flori de Merișor” și Ansamblul folcloric „Poienița”din Poiana Stampei au obținut locurile I la Festivalul – Concurs „Comori de suflet românesc” ce s-a desfășurat la Câmpulung Moldovenesc în perioada 28-30 iulie a.c., în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”.

Juriul celei de-a XV-a ediţii a Festivalului – Concurs judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”, format din dr. Constanţa Cristescu, etnograf Eutasia Rusu, coregraf Alina Irimia, prof. Petre Horvat, prof. Petru Oloieru şi prof. Romeo-Constantin Grosu, a acordat locul I Grupului folcloric „Flori de Merișor” din Poiana Stampei la secțiunea Grupuri vocale – Copii.

„Felicitări tinerilor artiști ai comunei noastre, felicitări inițiatoarei și coordonatoarei acestui grup minunat, Dorina Paicu, director al Școlii cu Clasele I – VIII Poiana Stampei, care prin astfel de reușite contribuie la marcarea vizibilă pe harta țării noastre a statutului de <<Sat Cultural al României>>, titlu obținut de comuna noastră prin efortul susținut al unor astfel de tineri frumoși și talentați. Vă mulțumesc și mult succes”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea.

De asemenea, tot în cadrul Festivalul – Concurs „Comori de suflet românesc”, Ansamblul „Poienița” din Poiana Stampei, coordonat de Dănuț Lăcătuș, a ocupat locul I la secțiunea Ansambluri folclorice – Copii.

„Sunt mândru de voi, iar tu, Lătăuș Dănuț, îți meriți cu vârf și îndesat titlul pe care l-ai dobândit acum câțiva ani, cel de <<Cetățean de Onoare al comunei Poiana Stampei>>. Cunosc exigențele acestui concurs, cel mai mare organizat la nivelul județului Suceava, dar de fiecare dată când ne-am înscris am stat cu emoție și încredere, așteptând să vă întoarceți acasă ca niște adevărați profesioniști, cu marele premiu, iar voi, voi niciodată nu m-ați dezamăgit. Felicitări!”, a mai scris Viluț Mezdrea.

În cadrul Festivalului – concurs județean de folclor „Comori de suflet românesc” au concurat 55 de formații de amatori, care s-au situat pe locul I la fazele zonale ce s-au desfășurat în lunile februarie – martie ale acestui an.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de