Primăria Suceava îngheață angajările după finalizarea actualelor proceduri prin care se selectează încă 20 de angajați, anunță primarul Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava va îngheța angajările până cel puțin la sfârșitul acestui an după ce se vor încheia procedurile aflate în derulare pentru selectarea a 20 de angajați, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu.

Primarul a spus că, în prezent, în aparatul Primăriei Suceava sunt vacante 104 posturi, cele mai mai multe, 50, în aparatul de specialitate al primarului.

El a arătat că se află în derulare proceduri pentru selecția a încă 20 de angajați, din care 16 pentru compartimentul de executări silite în condițiile în care municipalitatea trebuie să recupereze circa 15 milioane de euro, restanțe ale contribuabililor.

Lungu a spus că ulterior se vor îngheța angajările, cel puțin până în data de 31 decembrie 2017, urmând să fie făcută o economie de circa 3 milioane de lei, reprezentând salariile pentru o lună.

Primarul a adăugat că își propune să mențină același număr de angajați și în 2018, ceea ce înseamnă economii de circa 7 milioane de lei.

El a spus că angajații Primăriei nu se pot plânge acum de nivelul de salarizare și că vor trebui să-și facă treaba bine.

Totodată, Lungu a arătat că în condițiile în care salariile din Primărie au devenit decente sunt acum și solicitări de angajare.

Primarul a subliniat că angajații din Primărie vor trebuie să muncească „mai mult și mai bine”.

„Cum ne-am descurcat până acum fără acești 84 de salariați ne vom descurca în continuare și vom realiza economii pe care să le folosim în altă parte, unde avem priorități”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de